Vijfheerenlanden bezig met Tuinen met Aandacht

vijfheerenlanden • In het gemeentehuis Meerkerk vond onlangs een informatiebijeenkomst plaats over de pilot ‘Tuinkamers met Aandacht’. In totaal kwamen 23 geïnteresseerden naar de bijeenkomst om hier meer te horen over Tuinkamers met Aandacht, een uitbreiding van Stichting Kamers met Aandacht. Samen met inwoners en gemeente Vijfheerenlanden creëert Kamers met Aandacht meerdere mantelzorgwoningen waar kwetsbare jongeren tussen de 18 en 23 jaar zelfstandig kunnen wonen. Waar iemand in de buurt is waar ze af en toe een beroep op kunnen doen. Dit kunnen bestaande tuinkamers zijn, zoals een tuinhuis of een verbouwde garage. Het is ook mogelijk een kant-en-klaar tiny house in de tuin te plaatsen voor de duur van vijf jaar.

Projectleider van Tuinkamers met Aandacht Miranda van der Deijl en haar collega Marjolein Buurman (coördinator van de regio Lekstroom) vertelden de aanwezigen hoe een Tuinkamer met Aandacht in zijn werk gaat. Op dit moment zijn er voor gemeente Vijfheerenlanden drie kant-en-klare tiny houses beschikbaar. Waar deze uiteindelijk geplaatst gaan worden, hangt mede af van de bereikbaarheid van de locatie. De gemeente noemt het hartverwarmend om te zien dat er zoveel potentiële verhuurders in Vijfheerenlanden geïnteresseerd zijn in het huisvesten van kwetsbare jongeren. Voor meer informatie: www.kamersmetaandacht.nl of info@kamersmetaandacht.nl.


Kerstwensboom 

wijngaarden • Bij dorpshuis ‘t Wingerds Hof in Wijngaarden is na het succes van vorig jaar dit jaar opnieuw een kerstwensboom geplaatst. Inwoners kunnen een wens ophangen voor iemand die veel voor hen heeft betekend, die een hart onder de riem kan gebruiken of die het verdient om eens in het licht te worden gezet. Meerdere wensen zullen met hulp van diverse Wingerdse ondernemers in vervulling gaan, in de de eerste week van 2023.