• Boaz van Dalen, kleinzoon van eigenaar Rook van Dalen, opent de vestiging.
• Boaz van Dalen, kleinzoon van eigenaar Rook van Dalen, opent de vestiging. Foto: Geurt Mouthaan

Meer ruimte Rovanda in nieuw pand

groot-ammers • Meer vierkante meters, een betere zichtlocatie en een efficiënte indeling; de nieuwe vestiging van Rovanda Handel en Techniek aan de Transportweg in Groot-Ammers heeft vele voordelen. 

De opening vond maandag plaats. Er waren meerdere aanleidingen voor Rook van Dalen, eigenaar van de leverancier van materialen voor onder meer autobedrijven, hoveniers, de agrarische sector, de bouw en de industrie, om uit te gaan kijken naar een nieuw bedrijfspand in Groot-Ammers. "We zaten in een huurpand, met een gedateerde inrichting", vertelt hij. "Daarnaast is het een succesvolle vestiging van ons bedrijf. Er was de afgelopen jaren een sterke groei en er zijn zeker nog meer mogelijkheden. In ons nieuwe pand kunnen we daar ruimte aan bieden."

De eerste stap werd enkele jaren geleden gezet met het kopen van een 5.000 vierkante meter groot terrein op industrieterrein Gelkenes. Bij de planning van de nieuwbouw kwam al snel het idee van een bedrijfsverzamelgebouw op tafel. Het delen van de kosten en de behoefte aan bedrijfsruimte gingen daarbij hand in hand. De vijf units naast de unit voor Rovanda waren dan ook snel verkocht, alle aan Ammerse ondernemers. "De plek biedt veel voordelen", stelt Van Dalen. "Het is een zichtlocatie, op de drukke route naar het afvalverwerkingsstation. We verwachten zo nog meer inloop te krijgen. Daarnaast kijken we uit op de weilanden, waar waarschijnlijk niet meer gebouwd gaat worden."

Zeker zo belangrijk is het feit dat het pand ruimer is dan het vorige onderkomen. "Dat komt vooral doordat we nu een verdieping hebben, waarmee we enkele honderden vierkante meters meer oppervlakte tot onze beschikking hebben. Ook hebben we een zogenaamde carrouselkast aangeschaft, die alleen al goed is voor zo'n 160 vierkante meter. En alles is nieuw en helemaal op maat ingericht, zodat we het heel efficiënt in konden delen."
Last but not least: voor het team van Rovanda Handel en Techniek in Groot-Ammers zal het werkplezier alleen maar groter worden. "Een moderne en lichte inrichting, overal vloerverwarming, we zijn er echt op vooruitgegaan", knikt Rook van Dalen. "We zijn heel blij dat we na al die jaren aan voorbereiding hier nu echt aan de slag kunnen gaan."