• De start van Arkel Christmas Village.
• De start van Arkel Christmas Village. Foto: Etienne Hessels

'Mooi hoe Arkel verlichting omarmt'

arkel • De actie om het station te verlichten heeft er inmiddels voor gezorgd dat een groot deel van Arkel verlicht is. Bij Stichting Dierenlot zijn ze daar heel blij mee.

"Het is zo mooi om te zien hoe onze actie door heel het dorp is omarmd", vertelt medewerkster Jane van den Berg van Dierenlot, dat in 2019 voor de eerste keer het treinstation verlichtte. "De afgelopen jaren is dat steeds meer geworden en inmiddels gaan de inwoners van veel straten helemaal los."  In combinatie met alle andere activiteiten zorgt dat regelmatig voor een grote drukte. 

Een tweede bijdrage is de Christmas Challenge van Dierenlot, de leukste fundraiser van het jaar, zoals de stichting het zelf omschrijft. "We dagen dierenhulporganisaties uit om om in actie te komen, geld op te halen en op een zo origineel mogelijke manier naar Arkel te komen. Wij verdubbelen de opbrengst. Er is bijvoorbeeld al iemand met de scootmobiel vanuit Friesland hierheen gekomen. In de afgelopen jaren hebben we gezien dat steeds meer dierenorganisaties aanhaken. In 2020 en 2021 was het vanwege de coronamaatregelen heel lastig om hiernaar toe te komen, maar dit jaar is gelukkig alles mogelijk."

Het station in Arkel vormt bij dit alles het middelpunt. De afgelopen weken zijn er vele bezoekers langs geweest. "Er was elke avond reuring. We zijn heel blij dat onze acties zo succesvol verlopen."