• Linda de Bruijn.
• Linda de Bruijn. Foto: Aangeleverd

Als wijkagent is iedere dag weer anders en maak je veel mee, maar een stuk voor de krant schrijven was voor mij nieuw en vond ik best spannend.

Laat ik beginnen met mezelf voor te stellen. Mijn naam is Linda de Bruijn en sinds 2008 werkzaam in het gebied Lek en Merwede. Begin dit jaar ging de wijkagent Jochim van Tilburg naar een ander gebied en kwam er een plek vrij voor de functie van wijkagent Molenlanden. Ik dacht dit is mijn kans. De functie als wijkagent had altijd al mijn interesse. Samen met Maik Plasman ben ik de wijkagent voor Nieuw-Lekkerland, Streefkerk en Kinderdijk. In verband met het vertrek van wijkagent Lupi nemen wij momenteel ook de dorpen Bleskensgraaf, Oud-Alblas en Wijngaarden waar totdat er een nieuwe wijkagent is aangenomen.

Als wijkagent wordt er onder andere van ons verwacht dat wij actief zijn op Social Media. Voordat ik wijkagent werd had ik niks met social media. Inmiddels plaats ik tijdens de dienst regelmatig een bericht en zie ik er ook de voordelen van in. In een groot gebied als de Molenlanden is het een handige tool om de vele inwoners te bereiken. We hebben inmiddels al veel volgers. Voor degene die ons nog niet volgen onze naam is wijkagenten_molenlanden_west.

Privé doe ik niks met Social Media. Een van de reden hiervan is dat ik veel liever met mensen in “ouderwets” in gesprek ga. De vraag hoe het met je gaat, wordt bijna niet meer aan elkaar gesteld. Je weet dat ten slotte al van elkaar via social media.

Maar hoe gaat het nou echt met diegene kom je daar ook achter via Social Media?

Mijn vraag aan jullie is, hoe vaak zit u op social media, vraag je weleens aan een ander hoe het met diegene gaat en neem je dan ook echt de tijd om naar diegene te luisteren? Met de feestdagen in het vooruitzicht wil ik jullie vragen om je telefoon eens wat vaker aan de kant te leggen en echt eens naar de mensen om je heen te kijken en te luisteren. Dat kan een goede vriend, familielid, buurman of buurvrouw zijn, maar ook gewoon een vreemde op straat. Heb oog voor elkaar! Ik sluit af met de zin waar ik mijn sollicitatiebrief als wijkagent mee begon: “Alleen ben je snel, samen kom je verder.”

Linda de Bruijn