vrijdag 23 december

Concert Yadah en Jonge Lofstem
19:45, Nieuw-Lekkerland. Vocaal Ensemble Yadah en kinderkoor de Jonge Lofstem geven een kerstconcert in de Dorpskerk, Lekdijk 118. Medewerking verlenen mannenensemble Ethan, Rebecca Rozendaal op viool, Jan Rozendaal op orgel en Leo Verhaar op piano. Ds. E. Gouda houdt een meditatie. Kerk open om 19.15 uur. Gratis entree. De collecte is voor stichting Stephanos en de onkosten.

Crazy Little Things in De Willem
20:15, Papendrecht, De Willem. De band Crazy Little Things brengt de muzikale theatervoorstelling ‘Queen: the story’. De bandleden willen zowel de hardrock-kant als de subtiliteit van Freddie, Brian, Roger en John tot leven wekken. Kaarten kosten 25 euro. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 24 december

Kerstconcert met Martin Mans
15:00, Hardinxveld-Giessendam. Organist en dirigent Martin Mans geeft een orgelconcert op het Bätz-Witte orgel van de Oude Kerk, Peulenstraat 234 te Hardinxveld-Giessendam. Martin Mans zal improviseren over bekende Kerstliederen en er zal in het programma ook diverse keren samenzang zijn. De opbrengst is voor het Prinses Máxima Centrum, onderzoek naar hersentumoren bij kinderen. Kerk open 14.30 uur. Entree 10 euro (tot 12 jaar 5 euro): kaartverkoop@inspire2livemusic.nl of 06-40329257.

De Lofstem geeft Kerstconcert
20:00, Oud-Alblas. Christelijk gemengd koor De Lofstem uit Oud-Alblas, onder leiding van Nico Stam, geeft een kerstconcert in de dorpskerk. Het thema is ‘De blijde boodschap’. Er staat afwisselend Nederlandstalig repertoire op het programma van Kerstliederen. Daarnaast is er een korte meditatie en samenzang. Het kerstconcert wordt muzikaal begeleid door Arjan en Edith Post op trompet, Laurence Fierens op piano en Marco de Keizer op het orgel. Zij spelen ook een muzikaal intermezzo. De toegang is gratis, wel is er een collecte.

Kerstnachtdienst Langerak
21:00, Langerak. Kerstnachtdienst in de hervormde kerk, Lekdijk 151 Langerak Ook te volgen via het YouTubekanaal van de hervormde gemeente Langerak of kerkomroep.nl

Kerstnachtdienst Maranathakerk
21:30, Giessenburg. De hervormde en gereformeerde kerk van Giessenburg houden samen een Kerstnachtdienst in de Maranathakerk, Peursumseweg 15. Het thema is: 'All I want for Christmas'. Voorgangers zijn ds. Jan Holtslag en ds. Yvette Pors. Muzikale begeleiding en zang door One Man Audience. De deuren gaan om 21.00 uur open. Na de dienst is er gelegenheid om na te praten met een glas glühwein.

dinsdag 27 december

Huis van de Waard Liesveld
9:30, Groot-Ammers, Bernhardstraat 15. Inloop voor een gezellig samenzijn met koffie en thee. Er is gelegenheid om te klaverjassen.

woensdag 28 december

Huis van de Waard Brandwijk
09.30 Brandwijk. Kerkweg 10. In het gebouw van Met elkaar Voor elkaar aan de Kerkweg 10 in Brandwijk wordt op woensdag 28 december van 09.30 tot 12.00 uur weer Huis van de Waard gehouden. Er is inloop voor een kopje koffie en/of praatje met een vrijwilliger. Ook kunnen bezoekers een spelletje doen, biljarten of creatief bezig zijn. Info: Anie de Visser: 0184-641941. Info: www.huisvandewaard.nl.

Uilen- en braakballenochtend bij Natuur- en Vogelwacht
10:00, Papendrecht, Streeknatuurcentrum, Matenaweg 1 (op de grens met Wijngaarden). Uilen- en braakballenochtend voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Kinderen van 4 en 5 jaar kunnen alleen onder begeleiding van een volwassene deelnemen. De ochtend duurt ongeveer 2 uur. Kosten 2,50 euro. Opgeven: educatie@nvwa.eu.Vrijwilligers laten (opgezette) uilen zien en vertellen over de eet- en leefgewoonten van uilen en andere vogels die braakballen maken. Daarna gaan de kinderen zelf aan de slag. Met diverse hulpmiddelen ontdekken ze wat er allemaal in een braakbal aanwezig is.

Gezellige ochtend en Repair Café
10:00, Noordeloos, Dorpskamer. In de Dorpskamer van Noordeloos in het Noorderhuis wordt op woensdag 28 december van 10.00 tot 12.00 uur het jaar gezellig afgesloten met alles vrijwilligers en bezoekers van de Dorpskamer. Ook is er die ochtend Repair Café.

donderdag 29 december

Huiskamer Ottoland Goudriaan
14:30, Ottoland. De Huiskamer van Ottoland en Goudriaan, A 94 (Achter het Regthuis) is open voor inloop, een kopje koffie/thee, spelletje of praatje met een vrijwilliger. Om 17.30 uur gezamenlijke maaltijd, kosten 3 euro. Aanmelding uiterlijk één dag van te voren bij Lyda van Leussen, 06-5313 7754.

Huis van de Waard Lekkerland
14:30, Nieuw-Lekkerland. Het Huis van de Waard Nieuw-Lekkerland is open tot 16.30 uur. Er is gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie of thee. Er wordt kerstbingo gespeeld; kosten 2,50 euro voor vijf kaarten.