• De winnaars van de KNZB prestatiemedailles.
• De winnaars van de KNZB prestatiemedailles. Foto: Aangeleverd

Prestatiemedailles, clubrecords en sportieve hoogtepunten bij De Geul

Sport

PAPENDRECHT • In Sportcentrum Papendrecht vond afgelopen zaterdag de eerste Racetraining van 2022 plaats bij de Papendrechtse zwemvereniging De Geul. Zeventien wedstrijdleden namen aan 21 programmanummers deel. Ook werden aan zes sporters de KNZB-prestatiemedailles van de Koninklijke Nederlandse Zwembond en zes clubrecords aan twee atleten van afgelopen periode uitgereikt.

Elk jaar deelt de KNZB prestatiemedailles uit. Afhankelijk van het hoogste behaalde resultaat is de kleur goud, zilver of brons. Hoewel het seizoen 2020-2021 door de pandemie niet representatief was op sportgebied, werden de prijzen alsnog toegekend. Owen Houde, Paul Ruitenberg, Aiden van der Stelt en Jesper van Tilburg ontvingen de prijs, omdat ze op de honderd meter vrijeslag lange baan (vijftig meter) in de top 10 van hun leeftijdscategorie stonden. Laura ’t Lam kreeg de medaille vanwege haar top 10 notering in haar leeftijdscategorie op de vijftig meter vrije slag korte baan (25 meter). Nanda van Heteren kreeg de zesde bronzen medaille, omdat ze op de 1500 meter vrije slag lange baan in de top 25 all-in was geëindigd.

Clubrecords (CR’s) waren er voor Marcha Admiraal op de 50 meter vlinderslag dames en Laura ’t Lam op de 100 en 200 meter wisselslag en de 100 en 50 meter vlinderslag. Op dat laatste onderdeel was het tweemaal feest voor de zwemster. ’t Lam zwom de CR’s in de leeftijdscategorieën onder vijftien jaar, onder zestien jaar en dames.

Dit vond plaats in de pauze van de Racetraining. Dit zijn officiële wedstrijden die in de pandemie en tot nu onder trainingstijd met alleen eigen leden en binnen alle toen geldende coronamaatregelen zijn gehouden. Publiek kan het evenement via de livestream en livetiming op www.zvdegeul.nl volgen.

Er sneuvelden zeventien persoonlijke records (PR’s). Aiden van der Stelt was op de 50 meter vrijeslag, 100 meter school- en wisselslag sneller dan hij ooit is geweest. Tygo van Berkel (100 meter vrij- en schoolslag), Nathan Janssen (100 meter school- en wisselslag), Tijn Pellikaan (50 meter vrijeslag en 100 meter wisselslag), Elize Ruitenberg (50 meter vrij- en schoolslag) gingen huiswaarts nadat ze twee keer hun beste had hadden aangescherpt. Sanne Heuvelman (50 meter rugslag), Lynn Nijhof (50 meter schoolslag), Mattias Riamond (50 meter vrijeslag), Paul Ruitenberg (100 meter vrijeslag), Laura ’t Lam (50 meter rugslag) en Jesper van Tilburg (100 meter vrijeslag) lieten de klok allemaal één keer eerder stilzetten dan voorheen.