Afbeelding
Foto: Izaak van den Berg

Ruim 50 tegenstanders coronabeleid houden fakkeldemonstratie in Papendrecht

Algemeen

PAPENDRECHT • Enkele tientallen tegenstanders van het coronabeleid hebben woensdagavond 2 februari een demonstratie gehouden op het Marktplein in Papendrecht.

Diverse personen hadden een fakkel, lampion of andere verlichting meegenomen. De betoging was niet aangekondigd, aangezien de organisatie had verwacht dat er hooguit 5 tot 10 mensen zouden meedoen. Uiteindelijk was er een groep van ongeveer 50 mensen, waaronder ook een aantal kinderen.

Een organisator gaf bij aanvang een speech. “”Vandaag zijn wij bij elkaar, om te laten zien dat we het zat zijn. Dat we ons niet in een hokje laten stoppen, dat we mensen zijn met rechten, met of zonder prik. We zullen blijven strijden voor onze vrijheid om te kunnen beslissen over ons eigen lichaam. We zullen strijden op een vreedzame manier, zonder geweld, omdat wij wél nadenken over onze toekomst en die van de generaties na ons.”

Hij vervolgde: “Kijk om naar elkaar en laat je niet bang maken. Door onze protesten zullen steeds meer mensen wakker worden. Ik wens jullie een goede tocht en laat geen rommel op straat achter. Wees een voorbeeld voor de slapenden, want we worden in de gaten gehouden. Eén team, één taak!”

Hierna vertrok de groep voor een wandeling door Papendrecht, die door politie en handhaving werd begeleid. De betoging verliep gemoedelijk.

Hans Huisman