Afbeelding

Verder onderzoek naar roestvorming in zwembad Blokweer; 15 februari meer duidelijk

Algemeen

ALBLASSERDAM • Op 15 februari hoopt het gemeentebestuur van Alblasserdam meer duidelijkheid te kunnen geven over het weer openstellen van het zwembad in sportcentrum Blokweer. 

Dinsdag 1 februari bleek dat veilig gebruik van het zwembad niet kon worden gegarandeerd vanwege roestvorming op de stalen constructie. Omdat veiligheid voorop staat besloten het gemeentebestuur en de Beheer Stichting Sport Alblasserdam (BSSA) het zwembad per direct te sluiten.  

In de afgelopen week heeft de BSSA het waterpeil in het bad laten zakken. Hierdoor is de druk op de constructie afgenomen. Zaterdag was er ongeveer een meter water weggepompt. In overleg met het waterschap werd het zwembadwater gedoseerd afgevoerd via de riolering. De horeca in het sportcentrum ging zondag weer open.  

Vernieuwde inzichten
De zwembadbak van zwembad Blokweer is van Roest Vast Staal( RVS). Sinds de opening van het zwembad in 2014 zijn er vernieuwde inzichten over het gebruik van RVS in zwembaden. Dit heeft geleid tot aangepaste regelgeving in het Bouwbesluit.

‘Daarom monitoren we scherp op de veiligheid’, laat het gemeentebestuur in een persbericht weten. ‘Er is meer onderzoek nodig om te kunnen beoordelen of de waargenomen roest ook echt invloed heeft gehad op de constructie.’ 

Toekomstbeeld
De verwachting is dat rond 15 februari meer duidelijkheid gegeven kan worden over het toekomstbeeld. Gemeente Alblasserdam en BSSA richten zich eerst op het vinden van oplossingen, maar gaan samen evalueren om lering te trekken uit deze situatie.

Mensen met een urgente vraagkunnen die stellen via het e-mailadres info@blokweer.nl. Na 15 februari worden de gebruikers opnieuw door het zwembad geïnformeerd.