Afbeelding

PKC wint met speels gemak van Groen-Geel

Sport

WORMER/PAPENDRECHT • De korfballers van PKC/Vertom hebben zaterdag met duidelijke cijfers gewonnen van Groen-Geel/IJskoud de Beste. Het werd 15-29 in Wormer.

De inzet was vooraf duidelijk: winst voor Groen-Geel zou de derde plek en dus plaatsing voor de kampioenspoule betekenen. Echter, dat zat er in Wormer geen moment in. PKC begon messcherp en liep in rap tempo uit naar een fikse voorsprong.

Aan de andere kant vergat de thuisploeg met name opgelegde kansen te verzilveren, en moest het toekijken hoe PKC al voor rust de winst veilig stelde: 9-18. In de eerste helft was Richard Kunst maar liefst acht keer trefzeker en zijn zevende van de avond betekende zijn 1200e treffer in de Korfbal League.

Na rust werd het gat alleen maar groter, tot zestien goals verschil in het voordeel van PKC. Hoogtepunten in de tweede helft waren een mooie onehander van Laurens Leeuwenhoek en de buzzerbeater van Jelmer Jonker.

Bij de Wormernezen viel Fenna Jagtman nog in met twee doelpunten, zij is nog altijd herstellende maar kon dus opnieuw weer minuten maken. Voor Groen-Geel rest de degradatiepoule, met daarin zes punten, en daarmee ook het gevecht tegen degradatie. PKC was al zeker van de kampioenspoule.