Nieuw-Lekkerland grijpt naast remise

rotterdam • Nieuw-Lekkerland leed in de inhaalwedstrijd tegen titelkandidaat XerxesDZB een nipte 2-1 nederlaag. Harold Vrolijk was in de 70e minuut de scherprechter namens de thuisclub. In de eerste helft, die vrij gezapig verliep, was er sprake van evenwicht. Zeven minuten na rust kwam daar verandering in. XerxesDZB drong wat meer aan en werd door De Koning op een 1-0 voorsprong getrakteerd. Nieuw-Lekkerland vocht echter dapper terug en kwam via Sjoerd Slob op gelijke hoogte in de 60e minuut. Uiteindelijk moest men toch het hoofd buigen in een duel waarin een remise niet had misstaan.

Dammers winnen nipt en behouden koppositie

alblasserdam • Damvereniging Alblasserdam heeft in de zevende ronde hun koppositie weten te behouden in de tweede klasse van de nationale competitie.

In de uitwedstrijd tegen Reeuwijk werd met 2-3 moeizaam gewonnen. Nadat Dylan Jongeneel en Aat Verhaar de Alblasserdammers snel op een 0-2 voorsprong brachten wisten de tegenstanders dit in de loop van de wedstrijd recht te trekken tot 2-2. Uiteindelijk bracht de overwinning van Marcel van der Most de winst binnen. In de tussenstand gaat Alblasserdam aan de leiding op een punt gevolgd door een drietal verenigingen. Er zijn nog vier wedstrijden te gaan.

Phoenix’17 wint van BC Bever

papendrecht • Phoenix’17 team 1 speelde afgelopen vrijdag de vijfde wedstrijd in de badmintoncompetitie.

Met een iets gewijzigde teamsamenstelling gingen Rob, Roan, Sandor, Claudia en Ruth van start. Nadat de competitie enige tijd stil lag, was het wel weer even wennen. De herendubbel werd verloren in twee sets, de damesdubbel werd gewonnen in twee sets. Sandor won de eerste herensingle. Roan, Ruth en Claudia maakten het vervolgens erg spannend. Allemaal verloren ze de eerste set. Iedereen heeft zich knap terug geknokt en de tweede en derde set werden gewonnen. Er moest hard voor gewerkt worden. Tussenstand 5-1 voor Phoenix’17.

Als laatste werden de mixen gespeeld. Waarbij de eerste mix gewonnen werd en de tweede mix verloren. Eindstand was 6-2 voor Phoenix’17.