• De velden zijn modderig en eigenlijk niet goed bespeelbaar.
• De velden zijn modderig en eigenlijk niet goed bespeelbaar. Foto: Aangeleverd

CDA Papendrecht: ‘Snel kunstgrasvelden aanleggen bij voetbalclubs

Algemeen

PAPENDRECHT • Het CDA Papendrecht wil dat er haast gemaakt wordt met de aanleg van veilige kunstgrasvelden bij de beide voetbalclubs in het dorp.

De partij heeft daarover vragen gesteld aan het gemeentebestuur. Er zouden kunstgrasvelden aangelegd moeten worden bij zowel vv Drechtstreek als vv Papendrecht. Fractievoorzitter en lijsttrekker Leon van den Dool vertelt: “Twee jaar geleden heeft het CDA gevraagd geld te reserveren om kunstgrasvelden mogelijk te maken. Dat is hard nodig. Trainingen en wedstrijden kunnen nu vaak niet doorgaan omdat de velden te slecht zijn. De verenigingen zijn hard gegroeid en steeds meer spelers maken gebruik van dezelfde velden.”

Volgens de voetbalverenigingen zijn kunstgrasvelden de oplossing. Daar kun je veel intensiever gebruik van maken. Het is wel belangrijk om gebruik te maken van de korrels die veilig en gezond zijn.

Leon van den Dool: “Er zijn vorig jaar door de gemeenteraad ook eerlijke criteria vastgesteld die de KNVB adviseert. Als je nu na de winterstop op de velden kijkt, is het duidelijk dat enkele velden er slecht aan toe zijn, zowel bij vv Papendrecht als ook bij vv Drechtstreek. Nu de corona-maatregelen zijn vervallen, wil iedereen lekker sporten en wedstrijden gaan spelen. Daarom hebben we het college gevraagd haast te maken met deze belangrijke investering. Het geld is er, dus we willen niet meer wachten. Kan er nu snel een kunstgrasveld komen voor VV Drechtstreek en voor VV Papendrecht?”