• Het team van CDA Alblasserdam in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. • Het team van CDA Alblasserdam in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. In het midden overhandigt Margreet de Deugd het verkiezingsprogramma aan Danielle de Jong.
• Het team van CDA Alblasserdam in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. • Het team van CDA Alblasserdam in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. In het midden overhandigt Margreet de Deugd het verkiezingsprogramma aan Danielle de Jong. Foto: Aangeleverd

CDA Alblasserdam presenteert verkiezingsprogramma: ‘#SamenAlblasserdam’

Algemeen

ALBLASSERDAM • Danielle de Jong heeft als nieuwste lid van CDA Alblasserdam vorige week het verkiezingsprogramma uitgereikt gekregen door lijsttrekker Margreet de Deugd.

Danielle staat klaar om actief mee te gaan doen in de fractie en daarom ontving zij als tweede vrouw op de lijst het programma als eerste.

Lijsttrekker Margreet de Deugd benadrukt enkele speerpunten als volgt: “Alblasserdam is een inclusieve gemeente; goede samenwerking op zorg en preventie; wonen voor iedereen nabij Sportpark Souburgh; de vernieuwing van Sportpark Souburgh en een vierde pootje aan rotonde Wensveen.”

In het verkiezingsprogramma formuleert het CDA eerst tien positieve punten voor Alblasserdam. Dit is de samenvatting van waar het CDA Alblasserdam voor staat en voor gaat, ook in de komende raadsperiode. Margreet de Deugd: “Het CDA is een partij in het midden. Die positie is belangrijk om polarisatie te voorkomen en tegen te gaan. We hebben elkaar nodig in onze samenleving en daarom zijn overeenkomsten belangrijker dan verschillen. Dat is de kern van de boodschap van het CDA.”

Na de samenvatting volgen concrete plannen op de gebieden: duurzaam naar de toekomst, betrokken meedoen, zorgzaam voor elkaar, wonen voor iedereen en dat alles op een stevig fundament. Margreet: “Dit fundament gaat over de zelfstandigheid van onze gemeente en de basis op orde zoals veiligheid, een schoon dorp, de verkeersveiligheid, goede financiën, een prima ondernemingsklimaat en ons onderwijs.”

De laatste paragraaf is gewijd aan de samenwerking met de Drechtsteden en de Waard. Margreet: “Het CDA heeft ook regionaal een goed netwerk en dat is nodig op onderwerpen die ook over de gemeentegrenzen gaan zoals wonen, werkgelegenheid en goede bereikbaarheid.”

Op 14, 15 en 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen.