Ook Kevin van Tol van Alblasserdam naar Lekkerland

alblasserdam/nieuw-lekkerland • Na Glenn de Jong en Jaimy Bravenboer verruilt ook Kevin van Tol volgend seizoen zaterdagderdeklasser Alblasserdam voor zaterdageersteklasser Nieuw-Lekkerland.

De 21-jarige centrale verdediger Kevin van Tol startte zijn carrière bij Alblasserdam, waarna hij achtereenvolgens uitkwam voor Excelsior Rotterdam, FC Dordrecht en ASWH. Afgelopen zomer keerde hij terug op sportpark Souburgh, om komend seizoen weer een stap omhoog te maken bij buurman Nieuw-Lekkerland.

Onwennig Smash’66 verliest van DVO

alblasserdam • Voor dames 1 van Smash’66 stond afgelopen vrijdag de eerste competitiewedstrijd sinds de lockdown weer op het programma. De competitie was al enige tijd van start, maar vanwege coronabesmettingen bij zowel Smash als de tegenstanders werden de afgelopen twee wedstrijden uitgesteld.

Helaas was het in de voorbereiding niet één keer gelukt om met het complete team te trainen. Deze wedstrijd was Deborah den Hertog afwezig en had Bokhorst een zevental dames om uit te kiezen.

De eerste set werd voortvarend gestart met een lange rally. Hoewel de dames weer in het ritme moesten komen, leken ze het spelletje nog niet verleerd. Helaas was dit voor korte duur, want na een service serie van DVO kijkt Smash al snel tegen een achterstand van 4 punten aan. Halverwege de set leken de Alblasserdammers het tij te keren, maar uiteindelijk pakte DVO de eerste set met 25-18.
De tweede set werd matig gestart. Slordig spel met veel eigen fouten zorgde direct voor een flinke achterstand. Met name in de servicepass liet Smash’66 veel punten liggen. Ook aanvallend werden veel fouten gemaakt en DVO kon gemakkelijk de tweede set binnenslepen met 25-10.

De derde set startten de Alblasserdammers sterker. Zij wisten zelf veel druk te zetten met de service en ook aanvallend werden verschillende punten gescoord. Helaas lieten de dames het halverwege de set weer liggen en wist DVO uit te lopen. In de slotfase van de set pakte Smash’66 het weer op, maar de eindsprint kwam te laat. Ook de derde set ging naar DVO met 25-10.

De laatste set moest het gebeuren. Hoewel de wedstrijd toch al verloren was, waren de dames toch van plan om dat laatste punt niet weg te geven. De onzekerheid leek er een beetje uit te zijn en de dames scoorden punt na punt. De passing werd ineens goed verzorgd en van den Boogaard wist haar aanvallers goed te bedienen. De aanvallers scoorden op hun beurt punt na punt. De vierde set ging zo naar de Alblasserdammers met 25-18. De wedstrijd eindigde in een 3-1 overwinning voor DVO.

Zaterdag 19 februari speelt dames 1 van Smash'66 een uitwedstrijd tegen Voltena uit Nieuwendijk.