• Omgevallen boom langs de Van Eesterensingel.
• Omgevallen boom langs de Van Eesterensingel. Foto: Peter Stam

Storm Eunice zorgt voor veel schade in Papendrecht en Alblasserdam

112

PAPENDRECHT/ALBLASSERDAM • Storm Eunice heeft vrijdag 18 februari voor veel schade gezorgd in Papendrecht en Alblasserdam.

Diverse bomen braken in tweeën, daken begaven het en een digitaal reclamebord aan de Burgemeester Keijzerweg viel om. Een grote schade was er voor Sop Autowas aan de Edisonweg in Alblasserdam raakte ernstig beschadigd toen een groot deel van het dak van de wasstraat eraf waaide.

De Oost-Kinderdijk in Alblasserdam werd vrijdagavond volledig afgesloten voor al het wegverkeer. Van diverse huizen waaien door de storm namelijk dakpannen van de daken en die kwamen onder meer op straat terecht. De dijk werd afgesloten vanaf de kruising met de Blokweerweg tot aan de kruising met het Zwarte Paard.

Er waaide onder meer een boom om ter hoogte van ’t Scheepke aan de Rijnstraat in Alblasserdam. Verder brak een boom spontaan af langs de Blokweerweg. Verder kwamen er afgebroken takken op de Van Eesterensingel terecht en waaiden er wéér gevelplaten van de oude loods van Mercon aan de West-Kinderdijk. Eén van de platen belandde op een auto, die daardoor beschadigd raakte.

Bij IHC in Kinderdijk waaide een boom om en bij NMC in Nieuw-Lekkerland ontstond schade aan een dak.