Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Filmcursus bij Videoclub Fade-in ’80 uit Papendrecht

Algemeen

PAPENDRECHT • Videoclub Fade-in ’80 uit Papendrecht start maandag op 21 maart een cursus ‘Maken en monteren van films’. Tijdens zeven lesavonden wordt in kleine groepjes de basisprincipes behandeld, zoals camera-instellingen, bewegingen en statieven, kadrering en compositie, licht en geluid, algemene kennis van computer en montageprogramma, titels, muziek en commentaar bij een film maken. Tevens worden nieuwe ontwikkelingen besproken die er voor de amateurfilmer zijn.

De docenten en de begeleiders zijn allemaal ervaren filmers. Er wordt gewerkt met een gebruiksvriendelijk Nederlandstalig montage programma. Deelnemers oefenen thuis en de videoclub heeft een eigen helpdesk en indien nodig geven de docenten support aan huis. Enige kennis van en ervaring met computergebruik is wel noodzakelijk.

De cursus wordt gegeven op de maandag- en dinsdagavonden van 19.30 tot 22.00 uur in het leslokaal op de Kinderboerderij De Papenhoeve aan de Admiraal de Ruyterweg 1a in Papendrecht.

Eigen benodigdheden: laptop en het montageprogramma Magix de luxe. De kosten voor De basiscursus is 70 euro per persoon. De juiste datums van de cursusavonden en meer informatie zijn te vinden op de website www.videoclubpapendrecht.nl. Mailen kan naar info@videoclubpapendrecht.nl.