Afbeelding
Foto: Bert Bons

Introductie lasersnijder bij Digilab in bibliotheek Alblasserdam

Algemeen

ALBLASSERDAM • In het Digilab op dinsdag 1 maart in de bibliotheek van Alblasserdam kunnen kinderen tussen de 8 en 12 jaar, die graag met computers werken, aan de slag met programmeren.

Van 15:00 tot 17:30 uur krijgen ze een introductie op Makeblock Lasersnijden en ontwerpen en snijden ze hun eigen sleutelhanger. De lessen worden verzorgt door LexLab.

Aanmelden kan via www.debibliotheekaanzet.nl of aan de balie van de bibliotheek. De prijs is 4 euro voor niet-leden van de bibliotheek. Leden mogen voor 3 euro meedoen.

Op dinsdag 8 maart van 14.30 tot 16.30 uur is er een wedstrijdrace met de Spherobolt en SpheroVRV. Met tape maken de kinderen een snel parcours en moeten we met de Sphero VRV kegels ontwijken. Wie is de snelste? Gebruiken we de Spherobolt om juist kegels om te gooien. Wie lukt het om de robots zo te programmeren dat ze zelf het parcours rijden of het ze lukt de kegels om te gooien? De toegang is gratis. Vrije inloop. Voor jong en oud.

Op dinsdag 15 maart van 15.00 tot 17.00 uur maken de kinderen van 7 tot 12 jaar een sp­he­ro­bolt­baan. Samen met expert Marian Brand van Atelier Erbij gaan de kinderen aan de slag om een hele coole baan te maken waarop de spherobolt een parcours kan rijden. Samen bedenk je hoe je het beste een baan kunt maken. Na afloop gaan de kinderen kijken hoe de spherobolt het parcours aflegt. Aanmelden is verplicht. De toegang bedraagt 3 euro voor leden en 4 euro voor niet-leden.