• Ellis vindt het heerlijk om eigen baas te zijn.
• Ellis vindt het heerlijk om eigen baas te zijn. Foto: Anne Marie Hoekstra

Gezelligheid voorop bij Hair & Care

papendrecht • Elles Hartog (27) opende medio januari haar eigen salon in Papendrecht: Hair & Care. Na jaren voor werkgevers te hebben gewerkt, geniet ze van haar zelfstandigheid. 'Het bevalt fantastisch, ik ga met veel plezier naar mijn werk.'

Elles volgde bij het Da Vinci College in Dordrecht de opleiding tot allround kapster. Ze werkte voor salons in onder andere Papendrecht en Dordrecht, waar ze veel ervaring opdeed. Als jonge tiener ontdekte ze het vak, vertelt ze. "Op het vmbo moest je stagelopen. Ik ging bij een kennis in een kapsalon werken. Ik bleek het in mijn vingers te hebben en ik vond het leuk."
Zowel in het knippen, föhnen, kleuren en stylen als in het contact met de klanten heeft ze plezier. "Ik ben best sociaal, hou van een babbeltje en van openheid. En van gezelligheid, van een warme sfeer. Klanten krijgen een bakje koffie of thee."

Het verzorgen van dameskapsels had ze al in haar vingers, maar ze wil haar diensten verbreden. "Ik ben mezelf aan het specialiseren in het herenvak. Mede daarom doe ik nog regelmatig trainingen. Ik vind het belangrijk dat Hair & Care toegankelijk is voor iedereen: oud, jong, heer, dame en kind."

Prijs/kwaliteit

Omdat ze een kapster wil zijn voor álle Papendrechters streeft ze naar kwaliteit voor een betaalbare prijs. "Ik ben niet de duurste, mijn prijs-kwaliteitverhouding is goed. Bij een aantal andere kappers in het dorp betaal je meer en heb je dezelfde kwaliteit. Ik vind het fijn als iedereen bij mij naar binnen kan stappen."

Elles besloot zelfstandig ondernemer te worden toen het pand aan het Bosch te huur kwam. "Mijn vriend zei: 'Nou is het jouw beurt'. Ik vond het wel spannend, maar hij is zelf ook zzp'er en steunt me. Het leuke vind ik dat alles wat ik binnenbreng nu voor mezelf is. Dit wil ik al vanaf dat ik in het kappersvak zit. Ik ben nu meer mezelf."

Afspraak maken

Hair & Care is gevestigd op Bosch 29a. Voor meer informatie, onder andere over de openingstijden en prijzen: haircarepapendrecht.nl. Via 'boeknu', rechts bovenaan de website, kunnen klanten zelf een afspraak inboeken.