• De Alblas had zaterdag over geluk niet te klagen.
• De Alblas had zaterdag over geluk niet te klagen. Foto: Richard van Hoek

De Alblas mazzelt flink bij Streefkerk

streefkerk • Het begrip 'gestolen overwinning' kreeg een nieuwe dimensie op sportpark Streveland, waar De Alblas zaterdag een 'lucky' 1-2 overwinning wist te boeken tegen Streefkerk.

"Als we ooit de kans hebben gehad om de koper van 3C flink pijn te doen, was het vandaag wel", vond Streefkerk-trainer Pieter Lagendijk. "We hebben mogelijkheden zat gehad om ze naar een ruime nederlaag te spelen. Tja, en dan wordt het 1-2 en sta je met lege handen. Da's balen."

Lagendijk's collega Maarten van Gastelen beaamde dat De Alblas goed wegkwam met de driepunter. "Dit was een overwinning in de categorie 'moeizaam'. De voorbije weken hebben we prima prestaties geleverd in oefenduels met voetballende ploegen, maar je ziet het: dat geeft geen enkele garantie op een goed optreden tegen Streefkerk. Op Streveland spelen is altijd pittig. Vandaar ook weer." 

Fel

In eerste instantie leek er voor de gasten niets aan de hand op een winderig Streveland. De Alblas had zijn zaakjes in eerste instantie aardig voor elkaar en kwam voor rust op 0-1 door een fraaie treffer van Jeffrey Gelderblom. Streefkerk bleek er niet erg van onder de indruk en ging met fel en opportunistisch voetbal op jacht naar de gelijkmaker.

Topvorm 

De beloning bleef niet uit: Andy van Vugt zorgde namens Streefkerk voor de dik verdiende 1-1. Voor en na de treffer van Van Vugt miste Streefkerk verschillende riante mogelijkheden om tot veel meer dan dat ene goaltje te komen. Het ontbrak echter aan accuratesse in de afronding. Daarnaast had de thuisclub de pech dat De Alblas-doelman René de Ruiter in topvorm verkeerde en een aantal 'zekere goals' tussen de palen vandaan ranselde. "Het is niet anders", aldus Pieter Lagendijk. "Maar verwijten maak ik mijn jongens niet. Ze hebben gestreden als leeuwen. Het is alleen zo verschrikkelijk jammer dat we vergaten onszelf te belonen. Er zat zoveel meer in vandaag."
3C-lijstaanvoerder De Alblas op zijn beurt heeft inmiddels een voorsprong van zes punten opgebouwd op de achtervolgers. Nummer twee Hardinxveld lijkt vooralsnog de meest serieuze titelconcurrent. Deze ploeg versloeg zaterdag nummer drie DFC met liefst 6-2. De Alblas' buurman Alblasserdam liet een teleurstellende 1-1 noteren tegen Dubbeldam. Kortom: het perspectief oogt riant.