Papendrecht komt niet verder dan 0-0

papendrecht • Het voetbalcliché dat 0-0 wedstrijden meestal net om aan te gluren zijn, werd zaterdagmiddag bevestigd door Papendrecht en BVCB. Het duel leverde veel doelloos geschuif, nauwelijks scoringskansen en twee kou kleumende keepers op. Voor rust kreeg Juninho van Rhee namens de thuisclub de gelegenheid om raak te schieten. Dat bleek teveel gevraagd: zijn inzetging naast het vijandelijke doel. Een kwartier voor tijd overkwam Jarden van Eck iets soortgelijks op aangeven van George de Brito. Wat 0-0 was bleef daardoor 0-0..


Drechtstreek pakt drie punten bij GJS

dalem • Tweede klasse F-staartclub Drechtstreek verraste vriend en vijand met een lekkere 0-1 uitoverwinning bij GJS. Een mooie opsteker in de strijd voor lijsbehoud, zo mocht worden vastgesteld. Mark Kunst mocht tot matchwinnaar laten kronen. Hij scoorde kort na rust op assist van Koen Lighaam. "Dit is een heel lekkere overwinning", stelde Drechtstreek-trainer Paul Koster likkebaardend vast. "We bivakkeren onderin en zullen alles moeten geven om uit deze lastige situatie te komen. het is prettig dat je dan zo kort na de winterstop een resultaat neerzet waar je mee verder kunt. We wisten GJS vandaag met hun eigen wapens te verslaan: door een vechtwedstrijd te spelen en scherp te zijn op de afvallende bal. Dat hebben de jongens uitstekend uitgevoerd."


Alblasserdam matig tegen Dubbeldam

alblasserdam • Erg verheffend was het niet wat Alblasserdam thuis tegen laagvlieger Dubbeldam liet zien. Waar een overwinning was vereist om 3C-koploper De Alblas in het vizier te houden kwamen de Souburghers niet verder dan een teleurstellende 1-1. het ontbreken van Ralph Hofwegen deed zich zwaar gelden bij de thuisclub. Ook de afwezigheid van trainer/inspirator Dennis Schoonewil (hij zat ziek thuis) was een gemis. Dubbel;dam had er vanzelfsprekend geen boodschap aan en kwam voor rust op een 0-1 voorsprong. Het was Glenn de Jong die Alblasserdam op gelijke hoogte bracht. Daarmee had de thuisclub zijn kruit kennelijk verschoten, want in het verdere vervolg van het duel bakten de onsamenhangend spelende oranjehemden er niet veel meer van. "Er zijn momenteel te veel 'losse eindjes' in ons spel", meldde een snotterige Dennis Schoonewil vanuit huis. "We moeten snel weer een team worden. In dat geval is Alblasserdam een prima ploeg. Werk aan de winkel dus."


Dammers winnen 

alblasserdam • Damvereniging Alblasserdam maakte geen fout in de tweede klasse van de nationale competitie en blijven de koploper in de tussenstand. In de thuiswedstrijd tegen Lunteren 4 werd met 5-1 gewonnen. Overwinningen voor de Alblasserdammers waren er voor Dylan Jongeneel, Teus Stam, Ruben Groenendijk, Remco Korteland en Wim IJsselstein. 

Over twee weken staat de topper tegen Nieuwland op het programma.