• Patrick Luijten met de poster van de Omloop.
• Patrick Luijten met de poster van de Omloop. Foto: Jan Timmer

Met z'n allen op de fiets voor Giro 555

lekkerkerk • Een evenement voor iedereen: dat is de Luijten Omloop van de Krimpenerwaard. Op zaterdag 11 juni kan iedereen de fiets uit de schuur trekken voor fraaie tochten over 40, 100 en 160 kilometer.

“Het belooft een mooie dag te worden”, zegt Patrick Luijten, directeur van Luijten. “Toerfietsen is sowieso populair en het leek ons leuk om ‘De Omloop’ in ere te herstellen. In vroeger dagen was het een aansprekende wielerkoers dwars door de Krimpenerwaard. Wij maken er dit keer een toertocht van voor iedereen met een fiets/e-bike/racefiets of mountainbike. Er is voor ieder wat wils. De 40 kilometer door de Krimpenerwaard is bij uitstek geschikt voor mensen op een gewone fiets en het hele gezin. Daarnaast bieden we langere versies aan van respectievelijk 100 en 160 kilometer. Die ritten voeren de deelnemers zelfs door de Lopikerwaard en het gebied rond de Reeuwijkse Plassen.”

Met de Luijten Omloop van de Krimpenerwaard wil het in Lekkerkerk gevestigde bedrijf niet alleen de fietslustige liefhebber uit de regio een leuke dag bieden (met start en finish voor het bedrijfspand aan de Verlengde Liijtenstraat 4 op Bedrijventerrein Lekkerkerk), ook nodigt Luijten relaties en klanten uit om mee te rijden en te genieten van de gezellige ambiance en de mooie natuur onderweg. “In de installatiebranche waarbinnen wij actief zijn worden vaker van dit soort sportieve fietsevents georganiseerd”, weet Patrick Luijten. “Daar wordt enthousiast aan deelgenomen. Het leuke ervan is dat je lekker sportief bezig bent en elkaar in een informele sfeer treft. Een gezellig sociaal gebeuren dus.”

Meedoen aan de Luijten Omloop van de Krimpenerwaard kost 15 euro per persoon. Het gehele inschrijfgeld komt ten goede aan Giro 555, dat daarmee de mensen die lijden onder de oorlog in Oekraïne van hulp en ondersteuning voorziet. “Alleen daarom al hopen we op veel deelnemers”, zegt Patrick Luijten. Op de website www.omloopvandekrimpenerwaard.nl is alle informatie te vinden over het evenement van 11 juni. De site heeft ook een inschrijfformulier.

Voor alle deelnemers ligt er na afloop een herinneringsmedaille klaar. Onderweg krijgt iedereen een versnapering en na afloop kan gezellig worden nagepraat onder het genot van wat lekkers. "We gaan er iets moois van maken!", belooft Patrick Luijten.

omloopvandekrimpenerwaard.nl