Thema-avond SGP

krimpen a/d ijssel • De SGP-jongeren in de regio Capelle/Krimpen aan den IJssel en de Krimpenerwaard organiseren vrijdag 3 juni de thema-avond 'mensenrechtenschendingen in China'. 

Eerste spreker is Ahmed-Jan Kasim, Oeigoer en geboren in de Chinese regio Xinjiang. Hij is op 15-jarige leeftijd naar Nederland gevlucht en schrijver van het boek ‘de Oeigoerse droom: Mijn strijd tegen Chinese onderdrukking’. Tweede spreker is Bas Belder. Hij was van 1999 tot 2019 Europarlementariër voor de SGP. Tijdens deze periode hield hij zich, als rapporteur voor de betrekkingen tussen de EU en China, in het bijzonder bezig met mensenrechtenschendingen in China.
De bijeenkomst wordt gehouden in de Johannes Calvijnschool, Buys Ballotsingel 45 in Krimpen aan den IJssel. Aanvang 20.00 uur, de entree is gratis.


VGBK op jaarmarkt Haastrecht

haastrecht • GemeenteBelang Krimpenerwaard (VGBK) staat zaterdag 28 mei met een kraam op de jaarmarkt in Haastrecht. Hiermee wil de lokale partij haar werk bij de inwoners onder de aandacht brengen.

Ook probeert Gemeente Belang Krimpenerwaard jongeren warm te krijgen om actief te worden in de lokale politiek. Fractievoorzitter Pascal van der Hek: "Blijf niet langs de kant staan, maar laat je stem, maar vooral je ideeën, horen. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.” Daarnaast wil GemeenteBelang Krimpenerwaard graag van de bezoekers weten wat zij belangrijk vinden in hun woonomgeving.