• Zaterdag 28 mei, van 10.00 tot 17.00 uur, is er een grote boeken- en platenmarkt op het Raadhuisplein.
• Zaterdag 28 mei, van 10.00 tot 17.00 uur, is er een grote boeken- en platenmarkt op het Raadhuisplein.

'Meer reuring op Raadhuisplein'

krimpen aan den ijssel • Een boeken- en platenmarkt vormt de start van een serie aansprekende evenementen, die op de pleinen rondom het overdekte winkelcentrum Crimpenhof plaats gaan vinden. De plannen daartoe bestaan al langer, maar corona vertraagde dat proces. 

"Ruim tien jaar geleden is al gesproken over een nieuw Centrum-Zuid in Krimpen,” aldus wethouder Anthon Timm. "Door meer evenementen te organiseren op het plein voor het gemeentehuis willen we het centrum meer aandacht geven.”
"Vlak voor corona uitbrak, is op het plein een elektriciteitskast geplaatst,” vervolgt Michel Noorlander, die voor de gemeente actief is als accountmanager ondernemers en beleidsadviseur lokale economie. "Degenen die iets willen organiseren op het plein -inmiddels is dat in de volksmond omgedoopt tot trouwplein-, kunnen gebruik maken van die voorziening. De gemeente nodigt verenigingen of andere initiatiefnemers uit om een plan in te dienen voor een evenement. We denken aan een foodtruckfestival en sportverenigingen en ondernemers die zich willen presenteren. Er is ruimte voor een ijsbaan en natuurlijk mag een kerstmarkt niet ontbreken. Een vinylmarkt is welkom. Het begin is er met de boekenmarkt. Voor dit jaar staan er trouwens al diverse grote evenementen op het programma.” Met het bestuur van de winkeliersvereniging zit de gemeente op een lijn om meer aandacht te genereren en meer mensen te trekken. "Wat op de pleinen buiten het winkelcentrum gebeurt, kunnen we faciliteren,” vult Anthon Timm aan. "Als de vergunningaanvraag binnenkomt, dan gaan we meedenken en kijken wat mogelijk is. En dat is veel.”
De boeken- en platenmarkt is een vervolg op de succesvolle boekenmarkten, die jarenlang plaatsvonden in het winkelcentrum. Een aantal bekende gezichten van die markten zijn present op de buitenmarkt op zaterdag 28 mei, die van 10.00 tot 17.00 uur toegankelijk is voor publiek. Naast het bekende aanbod van streekromans, literatuur en thrillers kunnen boekenliefhebbers een groot aanbod van strips, kinderboeken, boeken over flora en fauna, kunstboeken en historische boeken over plaatsen uit de Krimpenerwaard en Rotterdam verwachten.

Wim Kroone