Boekstartdag in bibliotheek Krimpen

krimpen a/d ijssel • Ouders zijn zaterdag 11 juni met hun kind(eren) welkom tijdens de BoekStartdag in de Bibliotheek te Krimpen aan den IJssel. De BoekStartcoaches en een coördinator van de VoorleesExpress zijn aanwezig om alles te vertellen over lezen vóór en mét de jongste kinderen.

Deelnemers kunnen samen met hun kind op ontdekkingsreis door de bibliotheek. "Er loopt een vriendelijke ‘BoekStart-beer' rond met een verrassing voor de kinderen", vertelt een bibliotheekmedewerker. "We hebben tipitenten klaargezet met boekjes en we leggen uit hoe leuk (en goed) het is om meer te doen met een boek. Lezen maar ook spelen, luisteren en doen komen aan bod. Bij Synerkri kunnen kinderen knutselen en Speelotheek Reuzekeus heeft een speelplek in de hal van De Tuyter. Het Centrum Jeugd en Gezin is aanwezig met informatie over de taalontwikkeling."

Daarnaast is er van 10.30 tot 11.00 de voorstelling ‘Ik wil de maan’ door Maaike Kaptein en van 11.45 tot 12.15 en 12.30 tot 13.00 uur 'Boekbabbels voor je dreumes met de BoekStartcoach'. Wie de allerjongsten (0-2 jaar) lid maakt van de bibliotheek krijgt een BoekStartkoffertje cadeau. Hierin zitten twee boekjes en voorleestips en alleen deze zaterdag een proefabonnement voor één volwassene. (legitimatie nodig bij inschrijving).

De Boekstartdag duurt zaterdag 11 juni van 10.00 tot 13.00 uur. Alle activiteiten zijn gratis; aanmelden vooraf (www.bibliotheekaandenijssel.nl) wordt op prijs gesteld.