'Feest van de Geest'

krimpen a/d ijssel • Woensdag 25 mei is de startavond van ‘Feest van de Geest’, een tweejaarlijkse ontmoeting tussen beeldende kunst, Pinksteren en architectuur van kerkgebouwen. Naast De Wingerd in Krimpen aan den IJssel zijn de deelnemende kerken de St. Paulus’ Bekering en Schenkelkerk in Capelle aan den IJssel en de Alexanderkerk in Rotterdam-Alexander.

In de periode tussen Hemelvaart en Pinksteren zijn alle deelnemende kerken op gezette tijden open voor het publiek. Kunstenaars presenteren zich en exposeren nieuw gemaakte kunst, geïnspireerd op het Pinksterfeest en de architectuur van kerkgebouwen. Zo toont kunstenaar Tawab Safi op zaterdag 28 mei (10.00-16.00 uur) werk in de Wingerd, Populierenlaan 90a te Krimpen aan den IJssel.

De kerken organiseren daaromheen allerlei activiteiten die samenhangen met het thema. De startavond is op woensdag 25 mei om 19.30 uur in de Alexanderkerk aan de Rotterdamse Springerstraat 340. Naast de ceremonie met de lantaarns om het Feest van de Geest officieel van start te laten gaan zijn er twee lezingen over het thema ‘In vuur en vlam’. Iedereen -kerkelijk en niet-kerkelijk- is welkom om deze startavond bij te wonen. Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje.
In de week tussen Hemelvaartsdag en Pinksteren organiseren de deelnemende kerken allerlei met het thema samenhangende activiteiten, waaraan door iedereen kan worden deelgenomen. Nadere informatie daarover is te vinden op de websites van de deelnemende kerken en op de landelijke website:

q www.feestvandegeest.nl