Na drie jaar weer een Zilverdag

schoonhoven • Na drie jaar zonder Nationale Zilverdag is het op maandag 6 juni -10.00-17.00 uur- weer zover in de binnenstad van Schoonhoven. 

Ruim honderd (inter)nationale edelsmeden, graveurs en andere kunstenaars met edelmetalen presenteren zich aan het publiek. Daarnaast openen de in Schoonhoven gevestigde edelsmeden de deuren van hun ateliers, is er de jaarlijkse publiekstrekker -de Silver Challenge-, en in het Zilvermuseum zijn niet alleen diverse exposities te bewonderen, maar kunnen bezoekers ook gratis taxaties laten verrichten.
Op het Doelenplein is er een inloop, waar een workshop gevolgd kan voor het zelf maken van sieraden en op de Dam kunnen bezoekers de uitdaging aangaan om het langste draad van zilver te ‘slaan' tijdens de Draadsmeedwedstrijd. Op het horecaplein -Doelenplein- staan diverse food-(en-drink)trucks opgesteld.
Ook de plek waar het ambacht overdragen wordt, Vakschool Schoonhoven, is tijdens de Zilverdag te bezoeken. Vanaf de binnenstad, op de hoek Kerkstraat/Koestraat, brengt een pendelbus bezoekers desgewenst naar Meester Kesperstraat 10. In Galerie Meesters van de Zilverstad, in de oude Veerpoort van Schoonhoven, ligt het werk van oud-studenten van dezelfde school. Nieuwe, net-afgestudeerde talenten van Vakschool Schoonhoven presenteren hun collecties op het Nieuw Talentplein op het Doelenplein. Het volledige programma en alle activiteiten zijn te vinden via social media @nationalezilverdag en op www.Zilverdag.nl.