• Het kampioenselftal op de 'platte kar'.
• Het kampioenselftal op de 'platte kar'. Foto: Janet de Graas

Haastrecht kampioen

haastrecht • In de derde minuut opende Thijmen Raateland op aangeven van Mark Koorevaar al de score. Het was het honderdste competitiedoelpunt van de koploper, die al 45 wedstrijden achter elkaar niet verloor. “Dat geeft wel aan dat dit kampioenschap dik verdiend is,” vertelde Haastrecht-trainer Marco Versloot na afloop. 

Terwijl de tussenstand in Stolwijk (tegen Bergambacht) goed in de gaten gehouden werd, wachtte Haastrecht zijn kansen af. De gasten kwamen weliswaar een aantal malen gevaarlijk door, maar doelman Rob de Wit kwam niet in de problemen. Marco Versloot kreeg de kans om tijdens een blessurebehandeling van een GSV'er zijn spelers te instrueren. Het middenveld met invaller Joep Wijnands en Jouri Stauthamer kreeg daarna meer vat op de indribbelende Gouwenaren. Dat sorteerde meteen effect. Stephan Bakker en Bjorn van Leeuwen brachten in de slotfase van de eerste helft met fraaie treffers de ruststand op 3-0.
In de tweede helft vloeiden de krachten weg bij de gasten, die geen kansen meer konden creëren. De Haastrechtse wisselspelers, inclusief reservedoelman Lucas Reichard, kregen allemaal speelminuten. De treffers van Raateland (2x), Bakker (2x) en Kelvin Poot verhoogden de feestvreugde, die tot ‘ontlading' kwam toen de uitslag van Stolwijk-Bergambacht bekend werd. De champagnekurken vlogen door de lucht en familie en vrienden omhelsden de spelers. "Mijn trainerscarrière afsluiten met een kampioenschap is een mooie beloning,” aldus Versloot, die voor de overstap naar het zaterdagvoetbal al eerder met Haastrecht promoveerde naar de derde klasse van het zondagvoetbal. "Het is belangrijk dat de jongens in de derde klasse betere tegenstanders krijgen. Aan winnen met 14-0, zoals een paar weken geleden, is niks aan. Het elftal blijft bij elkaar en ik zal ze komend seizoen blijven volgen. Op een afstandje dan. Mijn werk en gezin krijgt nu voorrang.”

Thijmen Raateland, die voor het maken van het honderdste doelpunt een extraatje ontving, was ontzettend blij dat de titel binnen was. "Naar de buitenwereld lieten we doorschemeren, dat een plek bij de beste drie onze doelstelling was,” biechtte hij op. "Maar vanaf speeldag één zijn we voor het kampioenschap gegaan. Ik verwacht dat we volgend seizoen weer bovenin mee kunnen draaien.”

Wim Kroone