Schoonhoven speelt zich in veiligheid

schoonhoven • Schoonhoven versloeg Dubbeldam met 2-1 en is met een puntentotaal van 28 niet meer te achterhalen door de onderste drie ploegen. De gasten, die strijden tegen degradatie, speelden alles-of-niets. 

“Het was even zoeken naar een speelwijze om toe te slaan,” vertelde Schoonhoven-trainer Raymond van der Kort na afloop. “We zochten de ruimte achter hun verdediging en Mohammed al Harracha vond twee keer het juiste moment om te scoren. Na de pauze verzuimden we de marge te vergroten en het duel op slot te gooien. In de laatste minuut kreeg Dubbeldam een penalty van de scheidsrechter cadeau vanwege vermeend hands van een van mijn verdedigers. In onze ogen was het dat niet, maar na het benutten van deze elfmetertrap werd het toch nog even spannend.”


Lekkerkerk heeft nog één punt nodig

lekkerkerk • Lekkerkerk heeft verzuimd om zich met een positief resultaat uit bij Streefkerk in directe veiligheid te spelen. De equipe van het trainersduo Rob Jacobs/Dennis Burger verloor op sportpark Streveland met 3-2 en moet nu komende zaterdag thuis tegen Ameide op zoek naar het ene reddende punt. 

“Met wat meer mazzel hadden we gelijkgespeeld tegen Streefkerk”, bezag Dennis Burger de negentig minuten die achter hem lagen. “Kansen kregen we genoeg, maar ze werden te weinig benut.”

Het begon allemaal prima voor Lekkerkerk, dat Jeffrey Altheer na vijf minuten de score zag openen. Streefkerk had de boel al voor rust rechtgetrokken door twee keer te scoren uit onoverzichtelijke situaties na corners. Na de pauze liep de thuisploeg uit naar 3-1, waarna opnieuw Altheer scorend toesloeg. 

“Daarna besloten we nog wat aanvallender te gaan voetballen”, vertelde Burger. “Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Streefkerk in die fase de beste kansen kreeg om verder uit te lopen. Prima ploeg hebben ze daar trouwens. Dat neemt niet weg dat we graag een puntje hadden meegenomen naar de overkant van de Lek.”


Dilettant deelt met Groot-Ammers

krimpen a/d lek • Na de ‘korfbaluitslagen’ van de afgelopen weken liet Dilettant eindelijk weer eens een wat minder opvallende score noteren: 1-1 tegen hekkensluiter Groot-Ammers. 

“We hebben een behoorlijke dip achter de rug en wilden deze wedstrijd gebruiken om ons te herstellen”, aldus Dilettant-trainer Edward Knook. “Dat is in voetballend opzicht aardig gelukt. Het biedt aanknopingspunten naar de laatste competitieweken en de aansluitende nacompetitie.” Nadat Dilettant enkele prima scoringskansen had verprutst was het Groot-Ammers die op de counter de ruststand op 0-1 bepaalde. Marnix van den Adel zorgde voor de gelijkmaker door in de rebound van een strafschop raak te schieten.