Daan Beumer redt driepunter voor DCV

krimpen a/d ijssel • DCV’s middenvelder Daan Beumer was er in zijn eentje voor verantwoordelijk dat zijn ploeg met 1-0 won van nummer laatst Rozenburg. Tot opluchting van trainer Wout Ooms, die al het doembeeld van een bloedeloze 0-0 voor zich zag.

“Het was van onze kant een vrij moeizame wedstrijd”, sprak de coach van de Krimpense kampioenskandidaat. “Eerder dit seizoen hadden we uit in Rozenburg met 0-6 gewonnen, misschien dat dat door de hoofden van een aantal spelers spookte. Maar dit keer ging het een stuk lastiger. Rozenburg speelde erg teruggetrokken en wij hadden daar lange tijd geen goed antwoord op.”

Kort na rust liet Carlo de Reuver een dikke kans op de openingstreffer liggen, waarna de klok langzaam doortikte en DCV het steeds benauwder kreeg. Tien minuten voor tijd zorgde de 1-0 van Daan Beumer voor opluchting.

Titel
Met nog twee duels te gaan ligt de titel in de tweede klasse D nog altijd binnen handbereik voor Wout Ooms en zijn mannen. “Komende zaterdag treffen we CION uit, daarna op 4 juni Hellevoetsluis thuis. Uiteraard zullen we die twee wedstrijden moeten winnen. In de tussentijd hopen we dat Spirit uit bij Sparta een goed resultaat neerzet en daarmee een concurrent één of meer punten afsnoept. Afwachten dus.”


Spirit blijft op ‘periodeschema’

ouderkerk a/d ijssel • Spirit walste vrij soepel over het laaggeklasseerde Charlois heen. De doelpunten kwamen op naam van Ruben Slooff, Tim van der Zee (2x), Christian Schrader en Kevin Kriek. Uitslag: 5-0. 

“Niets op aan te merken”, glimlachte trainer Richard van Cappellen na afloop van het kat-en-muis spel. “En nu gaan we ons voorbereiden op de wedstrijd tegen Sparta. De opdracht is duidelijk: we zullen in Rotterdam moeten winnen om zicht te houden op het binnenhalen van de derde periode. Als dat lukt, kunnen we het karwei thuis tegen Strijen afmaken.”


FC Perkouw moet nog aan de bak

berkenwoude • Om de kans op rechtstreekse handhaving in 3C intact te houden had FC Perkouw zaterdag moeten winnen bij subtopper Hardinxveld, maar het tegenovergestelde gebeurde. De equipe van trainer Marc van der Zee verloor met 2-1. 

"En dat betekent dat de kans om zonder nacompetitie het vege lijf te redden flink verkleind is”, toonde de coach zich realistisch. FC Perkouw kwam tegen Hardinxveld met 1-0 achter, waarna Roy Stekelenburg de stand gelijktrok. Een kwartier voor tijd viel de beslissing: 2-1. 

De komende zaterdagen komt Perkouw in actie tegen Schoonhoven en Dilettant. Punten zijn dan meer dan ooit bittere noodzaak.