woensdag 25 mei

Bingo in Cultuurhuis
19.30 Krimpen a/d Lek, Cultuurhuis. Er worden 10 ronden gespeeld. Kaarten kosten 10 euro en zijn te bestellen via www.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl of te koop bij de receptie.

Grimas speelt ‘Anne& Zef’
20:00 Gouderak, Dorpshuis. Toneelvereniging Grimas brengt de voorstelling Anne en Zef op de planken. Het toneelstuk is geïnspireerd op de bloedwraak in Albanië. Meer dan duizend Albanese kinderen zitten thuis ondergedoken, omdat hun familie is verwikkeld in een bloedwraakvete. De schrijver weet het verhaal te linken aan het lot van Anne Frank. Toegang is gratis.

donderdag 26 mei

Dauwtrappen
06:00 Cabauw, Lopikerweg West 106. Stichting ’Vrienden van de Cabauwse Molen’ houdt weer het jaarlijkse dauwtrappen. Vertrek om 6.00 uur vanaf de Cabauwse molen, Lopikerweg West 106 in Cabauw (tussen nr. 101a en 102). Na terugkomst is er koffie, thee en een lekkernij. De wandelroute is ongeveer 10 km lang. Proviand voor onderweg is aan te bevelen. Zie ook: www.cabauwsemolen.nl.

vrijdag 27 mei

Cursus krantenmanden maken
10:00-12:00 Bergambacht, boerderij Groei & Bloei, Bovenberg 126. Streekwinkel Krimpenerwaard geeft in samenwerking met Groei & Bloei een mini-cursus krantenmanden maken. Duurzaam creatief bezig zijn tussen de schapen en kippen. Data: 27 mei, 3 en 10 juni. Kosten: 20 euro voor drie dagen. Aanmelden voor 25 mei via info@streekwinkelkrimpenerwaard.nl

zaterdag 28 mei

Vogelbeurs
09:00 - 12:00 Bergambacht, Dijklaan 57. Vogelmarkt in het clubgebouw van vogelvereniging ‘De Vogelvrienden’. Er is een vogelhandelaar aanwezig voor de aan-/en verkoop van vogels. Daarnaast zijn er, naast het normale voer, ook pinkeys, buffalo’s en bloedluisbestrijdingsmiddelen op voorraad.

Lentefair
10:00 Ouderkerk a/d IJssel, Hersteld Hervormde kerk. Lentefair in en rond de Hersteld Hervormde Kerk met een zeer gevarieerd aanbod: groente, fruit en kaas, maar ook kleding(accessoires), boeken, bloemen, cadeauartikelen en nog veel meer. Ook is er weer een grote rommelmarkt. Naast de ruim 55 verschillende stands en de diverse activiteiten voor jong en oud is ook het kerkgebouw te bezichtigen voor belangstellenden en wordt het orgel bespeeld. Bezoekers zijn welkom tussen 10.00 en 15.00 uur.

Workshop architectuurfotografie
13:00 Krimpen a/d IJssel, Bibliotheek. In de workshop architectuurfotografie bekijken de deelnemers vanuit verschillende standpunten een gebouw en leggen deze vast. Trek makkelijke kleding aan, zodat je je goed kunt bewegen en manoeuvreren met je camera in en rondom het gebouw. Deelname is gratis, aanmelden kan via de website van de bibliotheek.

The Beatles Revival in Cultuurhuis
21:00 Krimpen aan de Lek, Cultuurhuis. Beatles-tributeband The Beatles Revival komt naar het Cultuurhuis. De grootste gelijkenis ligt op het muzikale vlak. Kaarten kosten 17,50 euro en zijn online verkrijgbaar via www.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl of te koop bij de receptie.

maandag 30 mei

Klaverjassen
19:30 Bergambacht, De Waard. Nieuwe kaartavond bij klaverjasvereniging De Waard. De uitslag van de vorige speelavond: 1. Maup Lindenburg, 5341 punten; 2. José van Schoonhoven, 5241 punten; 3. Ingrid v/d Wouden, 5185 punten. Nieuwe belangstellenden zijn iedere maandagavond vanaf 19.30 uur welkom in De Waard.

dinsdag 31 mei

Workshop geënsceneerde fotografie
19:30 Krimpen a/d IJssel, bibliotheek. De titel van deze workshop spreekt voor zich: een foto in scène zetten. Deelname is gratis. Aanmelden op de website van de Bibliotheek aan den IJssel.

donderdag 2 juni

De wijkagent dichtbij
10:00 Schoonhoven, bibliotheek. De wijkagenten Marjolijn Horsten en Jan-Cees van de Lustgraaf zijn tussen 10:00 en 11:00 uur weer aanwezig in de bibliotheek van Schoonhoven. Zij gaan graag in gesprek over de veiligheid en leefbaarheid in de straat of wijk. Aanmelden is niet nodig.

Repair Café, Formulierenfabriek en Historische Vereniging Haastrecht
13:30 Haastrecht, Theater Concordia. Iedereen is welkom om tussen 13.30 en 16.00 uur met hun kapotte spullen naar Theater Concordia te komen, om die ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs weer in orde te maken. WelZijn Krimpenerwaard is ook weer aanwezig met de Formulierenfabriek voor inwoners die hulp en ondersteuning wensen bij het invullen van (digitale) formulieren. Om goed en snel geholpen te worden is het belangrijk om de DigiD en BSN paraat te hebben. Daarnaast is ook de Historische Vereniging Haastrecht present.

vrijdag 3 juni

Koffie-inloop Dorpshuis
10:00 - 12:00 Gouderak, Dorpshuis. Het Dorpshuis in Gouderak zet zijn deuren open voor iedereen die behoefte heeft aan contact met dorpsgenoten. Een ontspannen moment met een kopje koffie. Het is de start van een serie wekelijkse inloopmomenten. Omdat dit de eerste keer is, is de koffie gratis. De koffiebijeenkomsten worden in ieder geval tot de zomervakantie gehouden, steeds op vrijdag.

zaterdag 4 juni

Verkoping
10:00 - 14:00 Krimpen a/d IJssel, Seba-Kerk, Koningin Wilhelminaplein 1. Jaarlijkse voorjaarsverkoping ten bate van zending, evangelisatie en Israël. Met onder andere rommelmarkt, tweedehands en nieuwe boeken, groente en fruit, brood en gebak, bolussen, kaas en eieren, nootjes, cadeauartikelen, planten en speelgoed. Ook voor de kinderen zijn er veel leuke activiteiten.

dinsdag 7 juni

‘Koeien kunnen niet zwemmen’
19:00 Schoonhoven, Arto Theater. Jeugd Theater School Schoonhoven heeft geïnspireerd op de 'Oud Hollandse Waterlinie' samen met een aantal volwassen leden van toneelvereniging Arto Post Laboro de voorstelling 'Koeien kunnen niet zwemmen' gemaakt. Reserveren via www.artotheater.nl. Leeftijdsindicatie: 8+.

Lezing molens in bibliotheek
19:00 Bergambacht, bibliotheek. Dirk Kuijper, molenaar in Benthuizen en voorzitter van de stichting die de Rijnenburgermolen in Hazerswoude Rijndijk beheert, houdt een lezing over molens in de bibliotheek te Bergambacht. Verschillende onderwerpen komen aan bod, zoals molentypes, techniek, ontstaansgeschiedenis en spreekwoorden en weetjes. Bij de lezing is een bijbehorende tentoonstelling te bezichtigen in het Histoisch Ontmoetingspunt in de bibliotheek. De toegang is gratis, aanmelden via info@debibliotheekkrimpenerwaard.nl

Open repetitie Sega Di Canto
20.00 - 22.00 Krimpen a/d IJssel, Rudolf Steinerschool. Sega di Canto zingt klassieke koormuziek, meestal modern en a capella, onder leiding van dirigent Gerard Lange. Iedereen met zangervaring is welkom op de open repetitie, met name is het koor op zoek naar tenoren en bassen.

woensdag 8 juni

Buitenspeelmiddag
14:00 - 16:00 Schoonhoven, speelotheek Leentje Beer. Kinderen van 0 tot 6 jaar zijn van welkom, om samen met hun ouder, te komen spelen. De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig. Bij regen zal het geheel worden geannuleerd.

zaterdag 11 juni

Boekstartdag
10:00-13:00 Krimpen a/d IJssel, Bibliotheek. Ouders kunnen samen met hun kind(eren) op ontdekkingsreis door de bibliotheek. Er loopt een vriendelijke ‘BoekStart-beer’ rond met een verrassing voor de kinderen; er staan tipitenten klaar met boekjes en er wordt uitgelegd hoe leuk (en goed) het is om meer te doen met een boek. Bij Synerkri kunnen kinderen knutselen en Speelotheek Reuzekeus heeft een speelplek in de hal van De Tuyter. Het Centrum Jeugd en Gezin is aanwezig met informatie over de taalontwikkeling. Daarnaast is er van 10.30 tot 11.00 de voorstelling ‘Ik wil de maan’ door Maaike Kaptein en van 11.45 tot 12.15 en 12.30 tot 13.00 uur ‘Boekbabbels voor je dreumes met de BoekStartcoach’. Wie de allerjongsten (0-2 jaar) lid maakt van de bibliotheek krijgt een BoekStartkoffertje cadeau. Hierin zitten twee boekjes en voorleestips en alleen deze zaterdag een proefabonnement voor één volwassene. (legitimatie nodig bij inschrijving). Alle activiteiten zijn gratis; aanmelden vooraf (www.bibliotheekaandenijssel.nl) wordt op prijs gesteld.

Excelsior Kids treden op in Het Kwartier
13:30 & 16:00 Stolwijk, Het Kwartier. De jeugdafdeling van Rederijkerskamer Excelsior, de Excelsior Kids, spelen in Het Kwartier twee voorstellingen van de musical 'De verdwijning van de mislukte Barbie'. De groep, bestaande uit dertien leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de basisschool, repeteren iedere woensdagmiddag onder leiding van regisseur Irene Nieuwveld en werken met veel enthousiasme aan deze productie. De voorstellingen zijn om 13.30 en om 16.00 uur. Tickets à 5 euro zijn verkrijgbaar bij Het Kwartier en bij Wauw Fashionstore. Info: www.rederijkerskamerexcelsior.nl

Koren zingen voor bouwfonds
19:30 Krimpen a/d IJssel, De Rank, Albert Schweitzerlaan 8. Interkerkelijk gemengd koor River Voices en interkerkelijk kinderkoor De Regenboog geven een concert, waarvan de opbrengst bestemd is voor het bouwfonds van de Ark. Deze kerk ondergaat een grote verbouwing. Aan het concert wordt verder meegewerkt door zangeres Marjolein Kolkert en pianist/beiaardier Boudewijn Zwart. Kaarten kosten 10 euro (kinderen t/m 12 jaar 2,50 euro) en zijn te bestellen via samenintouw@gmail.com. Ook te koop via de koorleden en (indien nog voorradig) voor aanvang van het concert.

zondag 12 juni

Optreden The Old Stars
14:00 Cabauw, Cabauwsekade 22. De band The Old Stars treedt op in de serie zondagmiddagconcerten in de historische boerderij aan de Cabauwsekade 22 in Cabauw. Tijd: 14:00 tot 17:00 uur. Entree: 20 euro. Reserveren via dienyscheffer@outlook.com