Vragen over parkeren van tweede auto

woerden • Bij de aankoop van hun woning op het Defensie-eiland in Woerden konden bewoners een parkeervergunning aanschaffen voor een tweede auto. Inmiddels zou dat niet meer kunnen. 

De fracties van Inwonersbelangen, D66 en CDA verwachten daarover opheldering en hebben schriftelijke vragen ingediend. Ze willen van het college weten of er voor bewoners met een tweede auto alsnog een oplossing kan komen. 

Verkeersveiligheid

De partijen schrijven tevens dat veel bewoners zich zorgen maken over de verkeersveiligheid op het Defensie-eiland. Op de lange weg tussen de huizen door naar de zuidzijde van het eiland zou te hard gereden worden. Dat 'racen' doen zowel de bewoners zelf als bestuurders van de bezorgbusjes. De onveiligheid wordt versterkt door de afwezigheid van een stoep en voortuinen. De fracties vragen of het college de zorgen herkent die leven bij de bewoners. En of de aannemer nog verbeterpunten gaat doorvoeren. 

Een belangrijke verbetering van de veiligheid zou volgens de fracties de herinrichting zijn van de ingang van het Defensie-eiland vanaf de centrumring. Ook de fietsoversteekplaats en de aanleg van de parkeerplaats zijn hierbij belangrijke aandachtspunten. De fracties willen weten hoe de plannen er precies uitzien en wanneer de uitvoering plaats zal vinden.