Speelvoorziening op veld blijkt lastig

woerden • Het blijkt uitermate lastig om een speelvoorziening te realiseren op het Exercitieveld in Woerden. Dat schrijft het college in een raadsinformatiebrief. 

De raad nam in juni vorig jaar een motie aan over de benutting van het veld dat er de meeste tijd van het jaar verlaten bij ligt. Met een (eventueel verplaatsbaar) speelelement zou het Exercitieveld vaker gebruikt kunnen worden. Na onderzoek blijkt dat het lastig is om een dergelijk speelelement te realiseren. Zo moet het voldoen aan allerlei wet- en regelgeving om de veiligheid te waarborgen. Dat kost veel geld. Bovendien moeten kinderen de drukke Oostdam oversteken om de voorziening te bereiken. Het is ook moeilijk om het speelelement te combineren met het drukke evenementenprogramma op het veld, waardoor verplaatsbaarheid een vereiste is en de kosten nog verder toenemen. Het college denkt dat het beter is om structureel activiteiten te organiseren op het veld. Te denken valt aan een wekelijkse voetbalcompetitie voor volwassenen die geen lid zijn van een voetbalclub. Het Beweegteam Woerden zou een dergelijke activiteit aan kunnen bieden. Daarnaast zouden scholen het veld kunnen gebruiken voor sportactiviteiten.
Het college doet de suggestie om een prijsvraag uit te schrijven. Inwoners, bedrijven en organisaties kunnen dan aangeven of ze een activiteit op de locatie willen organiseren. Voor het best aangedragen initiatief wil het college een budget beschikbaar stellen.