Cultuurmakelaar voor Woerden

woerden • Dave Damen is deze week begonnen als cultuurmakelaar van Woerden. Zijn taak is het versterken van het culturele veld in de gemeente. 

Dat doet hij onder andere door het leggen van verbindingen tussen cultuur en het sociaal domein, het onderwijs en het bedrijfsleven. Hij denkt ook mee met het opzetten van culturele initiatieven, het zoeken van samenwerkingspartners en (co)financiering. Daarnaast gaat Damen bij lokale organisaties en makers inventariseren welke behoefte ze hebben aan (extra) vierkante meters voor cultuur. Damen is in dienst van Cultuur Platform Woerden. Hij werkt tevens voor stadslab RAUM, op het Berlijnplein in Utrecht Leidsche Rijn. 


Zagen en knotten in Geestdorp

woerden • Leden van de werkgroep landschapsbeheer van IVN Woerden gaan zaterdag 15 januari aan de slag in het buitengebied van Woerden.

Ze knotten wilgen, het zagen van elzentakken en het uitdunnen van geriefbosjes uit op het terrein van Van Oosterom in Geestdorp. Wie mee wil helpen, kan zich aansluiten. De dag begint om 08.30 uur met koffie waarna tussen 09.00 en 15.00 uur wordt gewerkt. Tussen 12.00 en 12.30 uur is het lunchtijd (zelf meenemen). Aanmelden kan bij Erwin Meijer via: erwin.meijer@ziggo.nl of via www.ivn.nl/afdeling/woerden


El Ghanjaoui terug bij Sportlust ’46

woerden • Sportlust ’46 heeft met Sabir el Ghanjaou een nieuwe speler aan de selectie voor volgend seizoen toegevoegd. Hij speelde eerder al in de jeugd van de Woerdense derde divisionist.

El Ghanjaou kwam hierna uit voor Alphense Boys waarna hij actief werd in de Botola Pro, de hoogste voetbaldivisie in Marokko. Hij voetbalde voor achtereenvolgens FAR Rabat en Mouloudia Club Oujda. "Sabir is een zeer ervaren speler met zowel verdedigende als aanvallende kwaliteiten", aldus Voorzitter Jan van den Heuvel. "Daarnaast zijn we zeer content met het feit dat er weer een speler met een verleden bij onze jeugdopleiding aansluit. Zo blijft ook voor komende seizoen een aanzienlijk deel bestaan uit jongens die hun opleiding op Sportpark Cromwijck hebben genoten."


Niemand met te veel op achter stuur

woerden • De politie hield zaterdagavond een alcoholcontrole op de Europabaan in Woerden. Heel opvallend: niemand had te veel alcohol op. In anderhalf uur tijd controleerde de politie 250 bestuurders. Tegen geen van allen is een proces-verbaal opgemaakt wegens rijden onder invloed.