Vragen over kosten renovatie Oostdam

woerden • Woerden&Democratie wil meer inzicht in de kosten van de renovatie van de Oostdam. Daarom heeft de lokale partij een groot aantal raadsvragen ingediend bij het college. 

De renovatie, die zo'n vijftien maanden heeft geduurd, wordt naar verwachting halverwege februari afgerond. Raadslid Reem Bakker van Woerden&Democratie kan zich voorstellen dat na afloop pas volledige duidelijkheid is over de eindafrekening. Toch wil hij nu al 'een zo realistisch mogelijke beschrijving' van de kosten ontvangen. 

Hij vraagt zich af hoe het college de kosten in de gemeentelijke begroting gaat verwerken als de renovatie een stuk duurder uitpakt. Hij wil tevens weten of een overschrijding van de kosten gevolgen heeft voor andere werkzaamheden in de gemeente Woerden.

Afwatering

Bakker wil tevens van het college horen of een hoger kostenplaatje gevolgen gaat krijgen voor een volgende bestuursperiode. Het raadslid heeft ook nog een heel praktische vraag over het project. De nieuwe kademuur lijkt afwatering op de Singel namelijk onmogelijk te maken. 'Hoe wordt voorkomen dat er bij zomerse hoosbuien geen water in de kelders van de woningen aan de Oostdam loopt?'