Procedures voor bouwplan Hof van Harmelen stilgelegd

harmelen • Woerden heeft de procedures voor het bouwplan Hof van Harmelen (95 woningen) stilgelegd. Dit naar aanleiding van het faillissement van aannemer Tetteroo Bouw en Ontwikkeling.

Wethouder Tymon de Weger schrijft in een memo dat de gemeente het bestemmingsplan en de omgevingsvergunningen 'helaas' niet in procedure kan brengen zolang er geen zekerheid is over de contractuele situatie. Voor het bouwplan sloot de gemeente een exploitatieovereenkomst af met Hof van Harmelen BV. In deze BV zitten de twee ontwikkelaars: Wimbu Vastgoed B.V. en Tetteroo Bouw. De (grond)eigendommen van beide ontwikkelende partijen zijn ongeveer 40%-60% verdeeld. Het woningprogramma is ook conform deze verdeling verdeeld. 

Doorstart

Nu Tettero failliet is verklaard, is het aan een curator om te bepalen of een doorstart mogelijk is of dat de grondeigendommen van dit bedrijf moeten worden verkocht aan marktpartijen. 'Zolang er onzekerheid bestaat of de Hof van Harmelen BV het met de gemeente gesloten contract kan nakomen, kunnen wij niet verder met de bestemmingsplanprocedure', schrijft de Weger. Door het faillissement van Tetteroo is het de vraag of woningbouw kan plaatsvinden op de locatie. De Weger: 'Wij blijven alles doen wat in ons vermogen ligt om het tij in positieve zin te keren voor de woningbouw in Harmelen.'