Zorgen over kosten project Rembrandtbrug

woerden • Progressief Woerden maakt zich zorgen over de oplopende kosten van het project Rembrandtbrug. Voor dit project is 24,5 miljoen euro beschikbaar gesteld, met een marge van 25 procent. 

Hoewel het project zich nog maar in de planfase bevindt, is nu al duidelijk dat die 25 procent ontoereikend gaat zijn om binnen het budget te blijven. 'Dit project is met lengte het duurste nieuwe project van het huidige college en de financiële situatie van de gemeente is (mede hierdoor) naar verwachting langdurig niet rooskleurig', schrijft raadslid Jelmer Vierstra. 

Hij vindt dat het college niet kan volstaan met de mededeling dat de 'financiële haalbaarheid onder druk staat' en vraagt zich af of het project niet stilgelegd moet worden tot na de verkiezingen. 

Prijsverhogingen

In een raadsinformatiebrief van eind december maakte het college bekend dat het project veel duurder uit gaat pakken dan de 24,5 miljoen euro die ervoor is gereserveerd. Dit als gevolg van prijsverhogingen van bouw- en grondstoffen en van de verkoopprijzen in de vastgoedmarkt. Om de brug en naastliggende rotonde aan te leggen moet de gemeente negen woningen aankopen en zeven bedrijfspanden en -percelen. De waarde van het aan te kopen vastgoed is circa 50 procent van het projectbudget.