Fondsenwervers gezocht

woerden • Inloophuis ‘Leven met kanker’ in Woerden zoekt vrijwilligers die mee willen helpen met het werven van fondsen. 

"We zoeken mensen die proactief zijn, netwerk skills hebben en eventueel fondsenwervende ervaring", schrijft Winny van Rij van het inloophuis. Het afgelopen jaar en 2020 kreeg het inloophuis ondanks de coronamaatregelen veel steun vanuit de Woerdense samenleving. Toch verwacht zij dat 2022 een lastig jaar gaat worden. "De pandemie kan nog steeds een streep zetten door veel evenementen, waardoor actievoerders mogelijk niet in actie kunnen komen om geld op te halen." 

Het inloophuis is mede daarom op zoek naar een echte fondsenwerver. De fondsenwerver waar het inloophuis naar op zoek is, moet affiniteit met de doelstelling van het inloophuis hebben en beschikken over een netwerk waar een beroep op gedaan kan worden gedaan. Wie interesse heeft, kan een mail sturen naar: nfo@inloophuislevenmetkanker.nl.
Dat het inloophuis moet blijven bestaan, staat voor Van Rij als een paal boven water, "want één op de drie mensen krijgt in zijn of haar leven kanker. En elke Nederlander krijgt met kanker te maken als naaste, mantelzorger of nabestaande. De gemiddelde vijfjaarsoverleving van kanker is de laatste decennia gelukkig sterk toegenomen en ligt nu op 65 procent. Het gevolg daarvan is een groeiende groep van ruim 800.000 mensen die leven met of na kanker. Velen van hen kampen met de gevolgen van hun ziekte en behandeling(en)."
Inloophuis ‘Leven met kanker' biedt deze mensen ondersteuning op allerlei vlakken. Een afspraak maken is niet nodig, mensen kunnen zonder verwijzing binnenlopen. Uit onderzoek blijkt dat de kwaliteit van leven van mensen geraakt door kanker, aanzienlijk verhoogd wordt door de bezoeken aan een inloophuis. Van Rij: "Juist ook in tijden van corona blijken de centra zoals ons inloophuis van grote waarde. Corona maakt je wereld kleiner en dat komt bij mensen geraakt door kanker dubbel zo hard aan."