Vuurwerkoverlast

In de Woerdense Courant van 6 januari wordt gemeld dat de jaarwisseling in Woerden rustig is verlopen. In dezelfde krant is columnist Mirte Damen blij met het mooie vuurwerk. Beide artikelen noemen niet dat vuurwerk-geknal wekenlang in een aantal wijken voor grote overlast zorgde. Op het Meldpunt Vuurwerkoverlast Woerden kwamen honderden klachten binnen. Harde knallen vlak bij huizen, volwassenen en kinderen die wakker schrikken, huisdieren in paniek, vogels die verjaagd worden, groepen die avond na avond knallend door de wijk trekken en het woonplezier van velen vergallen. Het is tijd om deze overlast niet langer te negeren. Vuurwerk is niet gezellig. Laten we stoppen met consumentenvuurwerk. 

Marie Claire Gerritsen en Ton Rullmann - Woerden


Ree in Brediuspark

In de Woerdense Courant is er meerdere keren aandacht geweest voor een ree die zich ophield in het Brediuspark. Dagelijks loop ik met mijn honden door dit park en op 17 december heb ik het beestje ook een keer zelf gespot. Enkele weken later (op een zaterdag) zag ik dat ik zo'n tien man bezig waren met kettingzagen en gele helmen het eilandje waar het dier verbleef onveilig te maken. Onlangs sprak ik mensen die het dier die dag zwemmend het eiland zagen verlaten. Ook heb ik vernomen dat later iemand gezien heeft dat het dier door vier loslopende honden werd achterna gezeten. In diverse contacten met mensen die ik spreek, blijkt dat ik niet de enige ben die geïnteresseerd is in het wel en wee van deze ree. Daarom hierbij de oproep om als u recente informatie omtrent het welzijn en/of verblijfplaats van het dier heeft, deze met mij te willen delen (via 06-45385439 of j.blonk36@gmail.com). Mocht dit nadere informatie opleveren, ben ik graag bereid deze met de lezers van de Woerdense Courant te willen delen. 

Jan Blonk - Woerden 


Acteurs gezocht voor musical 

regio • Voor kleine rollen in de musical Water en Vuur, die wordt gespeeld ter gelegenheid van het 350-jarig jubileum van de Oude Hollandse Waterlinie, is men nog op zoek naar acteurs. De grote rollen zijn inmiddels ingevuld. De repetities starten eind februari in het Wierickehuis te Nieuwerbrug. De première vindt op 30 september plaats in het Evertshuis in Bodegraven en gaat daarna in september en oktober op tournee langs verschillende plaatsen langs de waterlinie. Meer informatie: www.musicalwaterenvuur.nl.