Wederom online open dagen op Minkema

woerden • Net als vorig jaar gooit corona roet in het eten voor het organiseren van open dagen op de middelbare scholen. Alle scholen in de regio Woerden hebben daarom gezamenlijk besloten om de open dagen wederom online te organiseren. 

Hiermee volgen zij het dringende advies van het ministerie van Onderwijs en de VO-raad. Het Minkema College in Woerden houdt op 26 en 27 januari een online tour waardoor groep 7 en 8-leerlingen tóch een kijkje kunnen nemen in de school. Tijdens de tour wandelen deelnemers live mee door de gebouwen en maken zij kennis met vakken, leerlingen en docenten. Lange tijd was er de hoop dat de scholen in januari 2022 leerlingen uit het basisonderwijs en hun ouders konden ontvangen tijdens de open dagen, maar het toenemend aantal besmettingen en het hierop gebaseerde kabinetsbeleid maken dat dit echt niet kan. "We vinden het ongelooflijk jammer dat we ook dit schooljaar de open dagen niet op school kunnen organiseren", zegt Arjan van der Wart, directeur onderwijs van het Minkema College. "Een veilige samenkomst van honderden bezoekers die wij normaal gesproken ontvangen, is echter simpelweg niet te realiseren."

Livestream

Op woensdag 26 januari om 19.30 uur laten twee razende reporters via een livestream de vmbo, mavo/havo-locatie aan de Steinhagenseweg van het Minkema College zien door allerlei plekken in school te bezoeken. Op donderdag 27 januari om 19.30 uur is de havo/vwo-locatie aan de Minkemalaan aan de beurt. Leerlingen in groep 7 en 8 dienen zich vooraf aan te melden via www.minkema.nl/online-tour. Zij krijgen dan gratis een tourpakket thuis gestuurd met informatie en instructies die van pas komen tijdens de tour.