Streep door 10 en 15 km van vierdaagse

woerden • Er gaat een streep door de 10 en 15 kilometer van de avondvierdaagse in Woerden. Dat laat het bestuur van het wandelevenement op Facebook weten. Vanwege corona kon de avondvierdaagse de afgelopen twee jaar niet doorgaan en ook dit jaar is er veel onzekerheid. Volgens het bestuur was er de laatste jaren sprake van een teruglopend aantal deelnemers. Daarnaast gaven meerdere vrijwilligers aan te willen stoppen. Het bestuur heeft nu 'met pijn in het hart' besloten om er eveneens mee op te houden waardoor er na 30 jaar een einde komt aan het wandelevenement. 


Woning half jaar dicht na vondst hennepkwekerij

woerden • Een woning aan de Hoge Rijndijk in Woerden moet zes maanden dicht. Dat heeft burgemeester Victor Molkenboer besloten.

De sluiting volgt op een actie van de politie, die in december een grote hennepkwekerij in de woning aantrof. Uit verder onderzoek is gebleken dat het pand al geruime tijd onbewoond was en alleen voor de drugsproductie werd gebruikt. 

Opiumwet

De Opiumwet biedt gemeenten de mogelijkheid om op te treden en een pand te sluiten. De gemeente Woerden past deze mogelijkheid consequent toe als er drugspanden of hennepkwekerijen worden aangetroffen. Om daarmee de openbare orde en leefbaarheid te herstellen, herhaling van de overtreding te voorkomen en de bekendheid van het pand binnen het criminele circuit te doorbreken.

“Een hennepkwekerij tussen de woningen is onacceptabel”, zegt Molkenboer. “We doen als gemeente dan ook alles wat in onze macht ligt om drugsproductie tegen te gaan. Een veilige woonomgeving moet voor inwoners vanzelfsprekend zijn. Daarom is het tegengaan van dit soort activiteiten in onze gemeente een prioriteit.”


Taxatiedag in Kasteel Woerden

woerden • Taxateur Arie Molendijk taxeert dinsdag 15 februari in het Kasteel Woerden tussen 13.00 en 15.30 uur oude boeken, zoals oude (staten)bijbels, atlassen, geïllustreerde werken en reisboeken, handschriften, oude brieven, foto's, ansichtkaarten en prenten. "De taxaties die ik verricht, zijn zo mogelijk gebaseerd op recente opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op veilingen", aldus Molendijk. "De taxaties vinden alleen plaats op mijn taxatiedagen, dus niet via foto's, telefoon of per e-mail." De kosten voor een taxatie zijn 5 euro voor één tot ongeveer tien boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere collecties/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot 50 euro. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk.