'Boekgerei - gereedschap voor je boek'

woerden • Bij De Veste in Woerden is zaterdag 26 maart een evenement voor (beginnende) auteurs: 'Boekgerei - Gereedschap voor je boek'. Schrijfcoach Winny van Rij en DTP'er Raymond Zachariasse reiken hen handvatten aan voor het schrijven en het zelf professioneel uitgeven van een boek.

De dag duurt van 10.00 tot 16.30 uur en bevat twee lezingen, twee workshops en een panel van deskundige mensen die deelnemers helpen met het publiceren van eigen werk. De dag wordt geleid door Maarten Tuit, professioneel dagvoorzitter en geopend door de Woerdense wethouder van cultuur George Becht. De dag is mede mogelijk dankzij een bijdrage van Cultuur Platform Woerden.

Bekende auteurs

Verder staan er een aantal klinkende namen op het programma. Zo vertelt de Woerdense kinderboekenschrijfster Tosca Menten (bekend van onder andere 'Dummie de Mummie', 'Juffrouw Knots' en 'De wraak van Knor') over haar werk en geeft auteur John Brosens een lezing. Hij schrijft onder andere thrillers, kinder- en jeugdboeken en historische romans zoals ‘De mediator dodenlijst’, ‘De verdwijning van Bernard O.’ en ‘De vrouw die niet zwijgen wilde.’ Af en toe publiceert hij poëzie onder het pseudoniem Adriaan Broos.

Illustrator

Brosens en Menten zitten tevens in het panel, net als illustrator Geert Gratama, manuscriptbeoordelaar Rob Steijger, uitgever Han Peeters van onder andere ClusterEffect en Manuscriptenbank, Esther Kraaijenbrink van Bestelmijnboek en Didier Beyens van drukkerij Best in Graphics. De panelleden staan tevens op de informatie- en boekenmarkt die gedurende de dag op allerlei momenten te bezoeken is. Daar kunnen deelnemers terecht met persoonlijke vragen of om boeken van de auteurs en uitgevers en drukker aan te schaffen.

Deelname kost 75 euro per persoon. De lunch kan voor 10 euro extra besteld worden. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar: boekgerei@gmail.com. 

q  www.boekgerei.nl