Ferm Werk gaat anoniem vragen naar werksfeer

montfoort/woerden • Medewerkers en cliënten van Ferm Werk kunnen anoniem hun verhaal doen over de werksfeer binnen het bedrijf. Dat verklaarde wethouder Yolan Koster maandag tijdens de raadsvergadering in Montfoort. 

Tijdens het vragenhalfuurtje vroeg raadslid Casper Schrijver (D66) de wethouder of er een nieuw onderzoek komt na alle negatieve berichten over Ferm Werk in de media. Medewerkers en oud-medewerkers kwamen met verhalen over een angstcultuur op de werkvloer en seksueel grensoverschrijdend gedrag in 2020. Uit eerder onderzoek door een extern onderzoeksbureau kwam niets naar voren. 

Koster zegt dan ook dat nieuw onderzoek niet nodig is. Wel gaat Ferm Werk aan huidige medewerkers op anonieme wijze vragen naar 'hun welbevinden' binnen het bedrijf. Ook oud-medewerkers en ex-cliënten kunnen zich uitspreken. Dat kan via een onafhankelijk loket. De uitkomst van de enquêtes zal voor het dagelijks bestuur van Ferm Werk leidend zijn voor verdere stappen.

Sinds 2020 zijn er volgens Koster geen meldingen meer binnengekomen. Er is ook veel aandacht voor een veilige werkplek. "Het is zeer regelmatig onderwerp van gesprek tijdens teamgesprekken en individuele gesprekken. Dat laat onverlet dat er toch is besloten om een aantal zaken op te pakken." Ze zegt dat er door alle mediaberichten veel onrust is onder personeel en cliënten van Ferm Werk. Reden om zeer terughoudend te zijn in de media.