Woerdense VVD wil ‘bouwen, bouwen, bouwen'

woerden • Als het aan de Woerdense VVD ligt komen er de komende vier jaar minimaal 1.200 woningen bij. Dat staat in het verkiezingsprogramma ‘Woerden werkt voor jou’ dat is gepresenteerd.  

Het woningtekort ziet de VVD als één van de belangrijkste problemen om op te lossen in de komende jaren. Daarom willen de liberalen ‘bouwen, bouwen, bouwen’. Jaarlijks moeten er 300 huizen bijgebouwd worden. Dit om de doorstroming op de huizenmarkt op gang te brengen. Het bouwen van betaalbare huur- en koopwoningen voor starters en jonge gezinnen is daarbij prioriteit.

Tijdelijke woonwijk

Omdat het zelfs met een hoger tempo nog even duurt voordat deze huizen er staan, moet er een tijdelijke woonwijk komen van 200 woningen. De woningen in deze wijk blijven maximaal zo’n 10 à 15 jaar staan. Als locatie voor de tijdelijke woonwijk ziet de VVD mogelijkheden naast het wijkpark Molenvliet, tussen de volkstuinen en het Weidepad.

Op het gebied van duurzaamheid pleit de VVD voor ‘realistische en verstandige keuzes’. Overstappen op schone energie kan volgens de partij alleen als het haalbaar en betaalbaar is voor gewone gezinnen en ondernemers. Windturbines hoeven er niet te komen, vinden de liberalen. Die zouden te dicht bij woonwijken komen te staan. Gelet op de gezondheidsrisico’s en de impact op het landschap vindt de partij dat onacceptabel. In plaats daarvan pleit de VVD voor een plan om snel zoveel mogelijk daken vol te leggen met zonnepanelen. Als het gaat om het verbeteren van de veiligheid wil de VVD meer boa's (buitengewoon opsporingsambtenaren) aanstellen. Verder moet het mogelijk worden dat inwoners bij de gemeente een aanvraag indienen voor cameratoezicht in hun wijk.