• Schaakgrootmeester Iozefina Paulet.
• Schaakgrootmeester Iozefina Paulet. Foto: aangeleverd

Potje schaken tegen Iozefina Paulet op Kerkplein Woerden

Algemeen

WOERDEN • Schaakliefhebbers opgelet. Wie het op wil nemen tegen schaakgrootmeester Iozefina Paulet moet zaterdag 19 februari op het Kerkplein in Woerden zijn. 

Paulet werd in 2019 Nederlands kampioen schaken en bezet plek 8 op de kieslijst van het CDA in Woerden. Die partij zorgt, in samenwerking met de plaatselijke schaakvereniging, voor verschillende schaakborden. Paulet zal ook zelf achter het bord plaatsnemen. “Ik geef zelf schaakles op de vereniging en heb van verschillende kinderen al begrepen dat ze zin hebben in een openluchtsimultaanwedstrijd. Maar natuurlijk zijn ook ervaren thuisschakers of beginners van harte welkom om de uitdaging met mij of met elkaar aan te gaan.” 

Weer
Vanaf 11.00 tot een uur of 13.00 kan er geschaakt worden. “Het is alleen te hopen dat het weer een beetje meehelpt”, aldus Paulet. Met de activiteit vraagt zij aandacht voor sport en sportverenigingen. “Als kandidaat-raadslid wil ik mij ervoor inzetten dat alle kinderen en jongeren in Woerden kunnen sporten, nu en in de toekomst. Door corona hebben verenigingen best een pittige tijd achter de rug. Als CDA zijn we er voor hen. Wat ons betreft gaan de huurtarieven voor binnen- en buitensportverenigingen de komende jaren niet omhoog zodat verenigingen gezond kunnen worden en kunnen investeren in vrijwilligers. Ook vinden we het belangrijk dat er goede faciliteiten zijn om het buiten sporten, wat steeds meer inwoners doen, mogelijk te maken.”