• Het werk 'purple wind' van Hans Goslinga.
• Het werk 'purple wind' van Hans Goslinga.

Goslinga start met schilderworkshops

woerden • De Woerdense kunstschilder Hans Goslinga start op woensdagmiddag 2 maart met nieuwe schilderworkshops. Die vinden plaats in het cursuslokaal van KUNSTaandenRIJN. 

Goslinga gaat aan de slag met kleine groepen van maximaal vijf deelnemers. Hij helpt zijn cursisten hoe je een schilderij kan opzetten, en hoe je er na die opzet mee verder gaat. In zijn eigen werk schildert Goslinga de realiteit, waarbij hij de werkelijkheid sterk vereenvoudigt. Hij noemt zichzelf een 'Chasseur d’images', een beeldenzoeker. Goslinga observeert nauwkeurig en maakt notities. Met heel weinig elementen komt hij tot een beeld.

Experimenteren

Tijdens de cursus zal Goslinga het werk van de cursisten in de groep bespreken. Deelnemers oefenen dan ook met het uitleggen over wat ze gedaan hebben in hun werk. Er wordt geschilderd met acrylverf op verschillende ondergronden, waaronder papier. Goslinga daagt deelnemers uit om te experimenteren met technieken en kleuren. 

Mensen die de cursus willen volgen, kunnen meer informatie vinden op de website van KUNSTaandenRIJN. Dit is een stichting die de beeldende kunst in Woerden en omgeving wil bevorderen. Zij richt zich op individuele beeldende kunstenaars, maar werkt ook samen met andere relevante organisaties en bedrijven. 

q www.kunstaandenrijn.nl