• Dirk Zuijderduijn, bedrijfsleider Eye Wish Woerden.
• Dirk Zuijderduijn, bedrijfsleider Eye Wish Woerden. Foto: Paul van den Dungen

'Switch' van Gouda naar Woerden

woerden • Na 41 jaar werkzaam te zijn geweest voor Eye Wish Opticiens in winkelcentrum Bloemendaal in Gouda is Dirk Zuijderduijn vorige week begonnen in Woerden. 

De 61-jarige opticien/optometrist is de nieuwe bedrijfsleider van de vestiging aan de Voorstraat 43. Zuijderduijn is geen onbekende in Woerden. Sterker nog: hij is er geboren en getogen. "Mijn vader en moeder runden in het verleden een drukkerij aan het Kerkplein, recht tegenover de Petruskerk. In die paar dagen dat ik hier nu werk, heb ik al heel wat mensen ontmoet die zich dat nog kunnen herinneren. Heel leuk." 

Ruimte

Zijn nieuwe werkplek bevalt Zuijderduijn uitstekend. De vestiging van Eye Wish Opticiens ligt in het stadshart van Woerden en is qua winkeloppervlakte ruim twee keer zo groot als de vestiging in Gouda. "Dat is wel fijn hoor, je hebt hier alle ruimte om klanten te helpen. Daarnaast is het heerlijk om vanuit Linschoten, waar ik woon, op de fiets naar mijn werk te gaan." 

In Gouda bouwde Zuijdenduijn een grote klantenkring op en had hij uitstekende contacten met oogartsen en orthoptisten. Datzelfde hoopt hij in Woerden te doen. Want naast mooie brillen is hij als optometrist ten eerste geïnteresseerd in de conditie van de ogen. "Het is zo belangrijk om een goede diagnose en meting te doen", zegt hij. "Mensen op tijd door te verwijzen naar een oogarts voorkomt soms erg veel leed."

Zuijderduijn is naar eigen zeggen een 'mensenmens' en allereerst geïnteresseerd in de mens achter de glazen of lenzen. "De combinatie van hoogwaardige oogzorg en mode/design vind ik interessant aan mijn beroep."

Eye Wish Opticiens  
Voorstraat 43 • Woerden
T: 0348-415857