Muziek-, dans- en theater voor senioren

woerden • Onder de naam 'Kunstmenu Zilver' start Het Klooster in Woerden met muziek-, dans- en theateractiviteiten voor senioren. Dat gebeurt in samenwerking met verschillende partners in de gemeente. 

Kleinschaligheid en individuele aandacht staan centraal in het aanbod, zegt Judith Oussoren, hoofd kunsteducatie van Het Klooster. "Onze kunstprofessionals zorgen voor de artistiek inhoudelijke invulling, terwijl de zorgprofessionals weten wat de wensen en mogelijkheden zijn van de deelnemers. We beperken ons niet tot senioren die wonen in zorgcentra, maar willen juist ook thuiswonende ouderen bereiken." 

Theateraanbod

'Kunstmenu Zilver' biedt een breed aanbod van activiteiten in zorgcentra, wijk- en buurtcentra en bij Het Klooster. Het aanbod zal in de loop van dit jaar verder worden uitgebreid. Ook gaat het theater in de toekomst een speciaal theateraanbod met voorstellingen voor ouderen samenstellen.

Bij het muziekproject gaan senioren onder leiding van muziekdocenten van Het Klooster zelf muziek maken, bedenken en bewegen op muziek. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende percussie-instrumenten. 

De komende weken starten er meer projecten in de gemeente waarbij verschillende soorten activiteiten centraal staan, zoals het dansproject ‘beweeg & beleef’ in Zorgcentrum De Vijverhof en het theaterproject ‘Vertelt u eens’ in Het Waterschapshuis in Kamerik.

q  www.kloosterwoerden.nl/kunstmenuzilver


Dansfeest in kasteel

woerden • Onder de naam 'Danskasteel Woerden' is er op zaterdag 5 maart een classic 70's 80's en 90's dansfeest. In twee zalen zijn er optredens van DJ Iano (Ridderzaal) en The Force Roadshow (Van Rhenenzaal). Het feest van RC-Productions is van 21.00 tot 02.00 uur. Vanwege de coronamaatregelen is het feest drie keer eerder uitgesteld. E-tickets voor de editie van 13 november 2021 zijn gewoon geldig. Er is nog een klein aantal kaarten online te koop via de website.

q www.rc-productions.nl