Roze pop bij brug

woerden • Bij de Nelson Mandelabrug in Woerden staat sinds begin deze week een drie meter hoge pop. Het gaat om een kunstzinnige vooraankondiging van Singelkunst, het evenement dat van 18 maart tot 22 april zal plaatsvinden. In die periode is er volop kunst te zien in, op en rondom het water. De roze pop krijgt een plek op een ponton bij het kasteel. Op de huidige plek staat de verlichting aan en straalt de pop 's morgens, 's avonds en 's nachts iedereen tegemoet. Singelkunst vraagt of mensen een selfie met de roze pop willen maken en deze willen delen op social media, met een tag naar @singelkunst. Van alle selfies wordt een interactief kunstwerk gemaakt. 


Carnavalsmis in Sint-Bavokerk

harmelen • In de Sint-Bavokerk in Harmelen is zondag voor de elfde keer de carnavalsmis gevierd. Het ging om een carnavalsjubileum en het thema 'Elf zaligheden' doelde daar ook op. Prins Dagobert XLVII van carnavalsvereniging De Kwakbollen was eregast met zijn hele gevolg. Hij werd geflankeerd door prins Finn en prinses Iris van De Notenbalk en prins Kwibus (Damilo) en prinses Enola van de Sint-Bavoschool. Door de corona-maatregelen was het programma aangepast. De Bloaskapel zorgde voor een vrolijke noot, al maakte zij ook indruk met een mooie uitvoering van het Ave Maria. 


'Vervang container'

woerden • Bewoners van de Jan Steenstraat in Woerden hebben bij de gemeente geklaagd over een ondergrondse container. Die is de laatste drie maanden zeer regelmatig defect waardoor bewoners hun afvalzakken er niet in kwijt kunnen. Na meldingen is de container nagekeken en gerepareerd, maar na twee dagen was -ie opnieuw defect. 'Het is natuurlijk zo logisch als wat dat dat ding vervangen moet worden', schrijft een bewoner. Die noemt de defecte container een 'ramp' voor met name oudere bewoners in de buurt.