Hockeytraining volgens Athletic Skills Model

woerden •  Mixed Hockey Club (MCH) Woerden start maandag met het geven van trainingen volgens het Athletic Skills Model. Daarmee is de hockeyclub de eerste Woerdense sportvereniging die deze methodiek in de praktijk gaat toepassen. 

Als kick-off krijgen trainers en kaderleden van 18.00 tot 19.00 uur een workshop van twee buurtsportcoaches van Beweegteam Woerden. Het Athletic Skills Model is een wetenschappelijk onderbouwde methodiek, die ervan uitgaat dat een veelzijdig bewegende sporter betere prestaties levert, meer plezier heeft in het sporten en minder blessures oploopt. Het is daarom van belang om veelzijdige oefeningen aan te bieden waarbij verschillende vaardigheden getraind worden. In de praktijk betekent dit dat hockey-oefeningen gecombineerd worden met bijvoorbeeld voetbalelementen, klimoefeningen en bewegen op muziek. De methode is toepasbaar voor iedereen, van jong tot oud en ongeacht het niveau.
MHC Woerden is de eerste sportvereniging in de gemeente die aan de slag gaat met de trainingen volgens het  Athletic Skills Model. Ook andere verenigingen hebben bij Beweegteam Woerden aangegeven interesse te hebben. Na de workshop kunnen de trainers zelfstandig aan de slag door gebruik te maken van de ASM-kisten die structureel op de club aanwezig zijn. De kisten zijn gevuld met verschillende sportmaterialen en kaarten met oefeningen. De kisten zijn mede mogelijk gemaakt met geld vanuit het Lokale Sportakkoord.


VEP zoekt speelsters vrouwenteam

woerden • Voetbalvereniging VEP heeft sinds januari een vrouwenteam dat uitkomt in de 7-tegen-7-competitie (18+) op de vrijdagavond. De eerste wedstrijd tegen Spakenburg was meteen een spannende. Wie zich aan wil sluiten bij het team, kan op vrijdag 11 maart meedoen aan een vriendschappelijk toernooi. Aanmelden kan via: damesselectie@vvvep.nl.


Björn Kitselaar van start op NK Junioren

woerden • Björn Kitselaar, schaatser bij talententeam SkateUnited in Utrecht en lid van SHV Woerden, heeft zich geplaatst voor het NK Sprint, NK Allround en het NK Mass Start.

Komend weekend wordt op IJsbaan Twente het NK Sprint en NK Allround verreden. De 16-jarige Kitselaar zal vrijdag, zaterdag en zondag op verschillende afstanden aan de start verschijnen en aansluitend deelnemen aan de Mass Start. Daarnaast staat het onderdeel Teamsprint op het programma. Teams van KNSB Talent Teams, gewestelijke en baanselecties strijden tegen elkaar om de nationale titels. Het NK Allround zou eigenlijk begin januari plaatsvinden in Groningen, maar is verplaatst in verband met de toen geldende coronamaatregelen en gecombineerd met het NK Sprint. Dit Nederlands kampioenschap voor junioren A en B is één van de twee hoogtepunten in de nationale wedstrijdkalender voor junioren.