• Fouad Belarbi.
• Fouad Belarbi. Foto: aangeleverd

'Mooi dat ik het mocht afmaken'

woerden • Met zijn treffer bezorgde hij de Woerdenaren de periodetitel in de derde divisie en wist daarmee direct zijn naam op Sportpark Cromwijck te vestigen. 

De klok van het scorebord tikte de negentig minuten net aan, toen trainer Patrick Loenen op de bank doorkreeg dat zijn ploeg, die op dat moment 2-1 voorstond, nog een doelpunt nodig had om de periodetitel te veroveren. Het elftal was in een felle strijd verwikkeld met Sparta Nijkerk en Excelsior ’31. De andere concurrent DVS ’33 stond inmiddels met 2-0 achter bij het Zeeuwse Hoek en speelde dus geen rol van betekenis meer. Beide ploegen scoorden er in de slotfase nog lustig op los wat hun op een doelsaldo van +10 bracht. Sportlust ’46 stond nog altijd op +9, maar wist wel dat ze meer doelpunten hadden gescoord dan de concurrentie. Bij een gelijk doelsaldo zou het daar namelijk om gaan.

Voorwerk

Loenen riep vanaf de kant dat er nog een doelpunt bij moest, maar ook in het veld werd er over gesproken. "Ik hoorde spelers van Odin ’59 roepen dat wij er nog eentje moesten maken", vertelt Belarbi. "Zij waren dus wel op de hoogte. Tot aan de rust wisten wij niet hoe de stand op de andere velden was. Het was mooi dat ik dan uiteindelijk de derde treffer kon maken en daarmee de periodetitel kon veilig stellen." Tegelijkertijd had hij ook oog voor zijn teamgenoten. "Want we moeten niet vergeten dat zij er al lang voor gevochten hebben. Het is dan wel mooi dat ik het mag afmaken, maar zij hebben het voorwerk gedaan."

Voor Sportlust ’46 was Belarbi een buitenkansje. In de selectie kwam een aanvallende positie vrij nadat spits Quincy Arends terugkeerde naar het Veenendaalse DOVO. De 27-jarige Belarbi was op zijn beurt vrij, want een club had hij nog niet. "Toen ik vorig jaar bij AFC vertrok, wilde ik eigenlijk een buitenlands avontuur aangaan. De mogelijkheden die langskwamen, leverden mij niet genoeg op om alles in Nederland achter mij te laten. Daarnaast trainde ik nog mee in het zaalvoetbal op eredivisieniveau, maar het veldvoetbal vind ik toch een stuk leuker. Toen kreeg ik voor de derde keer een appje van Sportlust ’46. Tja, dan willen ze je ook gewoon heel graag hebben. Het voelde van beide kanten goed om te tekenen."

Drang

Meespeelde dat Belarbi eerder bij USV Hercules al had samen gespeeld met middenvelder Zakaria Issarti. Van hem hoorde hij enkel positieve verhalen over de club. Dat in combinatie met de drang om weer te voetballen deed hem besluiten voor een half jaar bij de Woerdenaren te tekenen. "Dan kijken we wel weer verder. Ik heb de ambitie om in de tweede divisie actief te zijn. Dat kan inderdaad ook met Sportlust ’46", zegt hij met knipoog nadat hij een feestje kon gaan vieren met zijn teamgenoten om de gewonnen periodetitel.

Met de eerste periodetitel op zak kan Sportlust '46 de rest van de competitie uitspelen met nog één doel voor ogen. Het elftal kan namelijk onbezorgd voor die ene hoofdprijs gaan spelen: het kampioenschap. En lukt dat niet? Dan kan de ploeg zich klaar gaan maken om nacompetitiewedstrijden te gaan spelen.

Nik Mandemakers