Imagoschade Ferm Werk

Al diverse malen zoekt raadslid Wilma de Mooij, raadslid van Woerden&Democratie, nadrukkelijk de publiciteit op in AD Groene Hart Woerden en Het Kontakt Woerdense Courant om grensoverschrijdend gedrag bij Ferm Werk via deze kranten kenbaar te maken.
Vanzelfsprekend passen ongewenste intimiteiten in geen enkele organisatie. Ferm Werk is deels een sociale werkvoorziening, begeleidt mensen met beperkingen in welke vorm dan ook naar passend werk bij werkgevers in Woerden en omgeving. Stille diplomatie om imagoschade van gehéél Ferm Werk te voorkomen blijkt bij mevrouw De Mooij niet aan de orde te zijn. Ontstane netwerken met werkgevers om medewerkers van deze voorziening aan een betaalde functie in het reguliere bedrijfsleven te kunnen realiseren worden door haar manier van handelen flink beschadigd. Zodoende kunnen medewerkers van Ferm Werk hun werk nauwelijks meer uitvoeren vanwege haar wijze van handelen. Feitelijk begrijp ik haar wel, diverse politici wensen vooral aandacht! Zichzelf een spiegel van haar eigen fatsoennormen voorhouden is blijkbaar niet aan de orde. Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen gekozen met een raadszetel middels SP-stemmen, nam zij afscheid van deze partij en sloot zich vervolgens aan bij draaipoliticus Henkie Krol van destijds 50 Plus. Tenslotte binnen één raadstermijn een derde politieke keuze gemaakt door een lokaal politiek huwelijk te sluiten met Reem Bakker van de partij Woerden&Democratie om vooral gemeentelijk pluche te kunnen blijven claimen. Indien mevrouw De Mooij voor zichzelf daadwerkelijk rechtvaardige democratische principes zou hanteren, had zij voortijdig haar zetel binnen de gemeenteraad dienen op te geven, zij vertegenwoordigt immers geen kiezers meer die haar in de raad hebben gekozen. Gelukkig zijn er binnenkort nieuwe lokale verkiezingen.

Hans van Mastwijk
Oud-medewerker en oud-voorzitter ondernemingsraad Ferm Werk


Column fakkels

Wat ontzettend jammer dat je de fakkeltocht in Woerden fascistisch bestempeld. Als je een keer hebt meegelopen weet je dat het tegenovergestelde waar is. Het is een groep mensen die kritisch naar de maatschappij durft te kijken en vragen stelt bij een beleid. Een beleid dat mensen uitsluit. In die groep lopen er allerlei mensen mee. Van alle culturen, alle geaardheden, alle klassen. Ik nodig je van harte uit om eens mee te lopen. Je raakt ineens in gesprek met een mede-stadsbewoner, iemand die je nog nooit hebt gezien, maar die je een gulle glimlach geeft bij het licht van ja.. een fakkel. Daarover gesproken: als je je geschiedenis kent, dan weet je dat symbolen verschillende betekenissen kunnen hebben. Dan weet je dat bijvoorbeeld de Swastika (door Hitler gebruikt), oorsprong heeft in het Hindoeïsme en Jaïnisme, waar het staat voor levenskracht en geluk. Dus een fakkel te associëren met de moord op Caesar of de nazi's is mij wat te kort door de bocht. Kom een keer meelopen Daniel. Praat eens met de mensen. Mag je erna nog eens een column aan wagen. Maar dan weet je echt waar je over praat. Tot die tijd.. Doe maar niet.

Jon Doppen - fakkeldrager